Sivas'tan kısa kısa

Sivas'tan kısa kısa

SİVAS (AA) - Suşehri Belediyesi, ilçedeki camilerde çevre düzenleme çalışması başlattı.Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, Yalnızbağlar Mahallesi'nde...

SİVAS (AA) - Suşehri Belediyesi, ilçedeki camilerde çevre düzenleme çalışması başlattı.

Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, Yalnızbağlar Mahallesi'nde bulunan Hicret Camisi'ndeki çevre düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi.

Hicret Camisi'inin çevresinin açık olmasından dolayı çalışmalara ilk etapta buradan başladıklarını kaydeden Yüksel, “Çalışmaları kısa sürede tamamlamak istiyoruz. Bu bağlamda hem camiye gelen vatandaşlarımızın, hem de Kur'an kursuna gelen öğrencilerimizin giriş ve çıkış güvenliğini sağlamak istiyoruz. Çalışmalar ilçemize hayırlı olsun." dedi.

- Demirgil'den Berat Kandili mesajı

Sivas Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Demirgil, Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Berat Kandili'nin ramazan ayının habercisi olduğunu belirten Demirgil, "Hayatımızın en güzel anlarını yaşadığımız mübarek kandil gecelerinden olan, kutsiyetiyle gönüllerimize ilahi bereket bahşeden ve 11 Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif'in müjdecisi olan mübarek Berat Kandilini idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu hep birlikte yaşamaktayız." ifadesini kullandı.

Bu mübarek gecelerin rahmet, bereket, birlik, beraberlik, şükür, mağfiret ve sevgi duygularını artırdığını dile getiren Demirgil, şunları kaydetti:

"Bu gecede anne, baba, eş, dost ve akrabalarımızı tebrik etmek hayır dualarını almak özellikle ihtiyaç sahibi kardeşlerimize elimizi uzatmak en anlamlı davranışlardır. Yunus Emre’nin söylediği gibi ’yaratılanı severiz, yaratandan ötürü’ düşüncesiyle hareket eden bir medeniyetin onurlu birer temsilcisi olarak manevi güzelliklerin dünyamızı aydınlattığı bu güzel gecenin tüm dünyadaki kötülüklerin sona ermesi barış, huzur ve güven ortamının tüm İslam alemine ve insanlığa hakim olması, mağduriyet altında yaşayan ve ezilen din kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olması en önemli duamız ve temennimizdir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler