Sivas'ta okul servisleri denetlendi

Sivas'ta okul servisleri denetlendi

SİVAS (AA) - Sivas'ta pols ekiplerince okul servis araçlarının denetlendiği bildirildi. İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yeni eğitim ve...

SİVAS (AA) - Sivas'ta pols ekiplerince okul servis araçlarının denetlendiği bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yeni eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla çocukların emanet edildiği okul servislerinin denetlemelerine de başlanıldığı belirtildi.

Denetlemelerin okul önlerinde ve okul servislerinin yoğun olarak kullanıldığı güzergahlarda devam edeceği aktarılan açıklamada, "Okul servis araçlarının karıştıkları kazaların önlenmesi, çocukların trafik güvenliğinin sağlanması amacına yönelik planlanan denetimlerde, kazalara sebebiyet veren kural ihlallerinin en aza indirilmesi ve böylece kazaların da azaltılması hedeflenmektedir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, okul servis araçları şoförlerinin, çocuklara emniyet kemeri taktırmaları, kavşaklarda ilk geçiş hakkına riayet etmeleri ve kavşaklara yaklaşırken yavaşlamaları, kırmızı ışıkta durmaları, çocukları güvenli kesimlerde indirmeleri ve ailelerine teslim etmeden ayrılmamaları gerektiği hususlarına dikkat çekildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :