Sivas'ta 5 şehidin mezarı yaptırıldı

Sivas'ta 5 şehidin mezarı yaptırıldı

Sivas Emniyet Müdürlüğü, son dönemde terörle mücadelede şehit düşen 5 polisin mezarını yaptırdı- Sivas Emniyet Müdürü Çalışkan: "Bugün şehidimiz Ömer Güney'in doğum gününe denk geldi. Ailelerimizi buraya çağırdık ve dua ettik

SİVAS (AA) - Sivas İl Emniyet Müdürlüğü, Yukarı Tekke Mezarlığı'ndaki polis şehitliğinde bulunan 5 şehidin mezarları yaptırıldı.

Polis şehitliğinde düzenlenen törene katılan şehit aileleri ve polisler, dua okuyarak şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Sivas İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Güneydoğu'da belirli şehirlerde terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda asker ve polislerin şehit düştüğünü anımsattı.

Bu dönemde Sivaslı 5 polisin de şehit düştüğünü aktaran Çalışkan, "Ancak Sivas'ın iklim şartlarından dolayı şehitlerimizin mezarları yaptırılamamıştı. Emniyet Genel Müdürlüğümüzden gönderilen ödenek ile şehitlerimizin mezarları yaptırıldı. Bugün şehidimiz Ömer Güney'in doğum gününe denk geldi. Ailelerimizi buraya çağırdık ve dua ettik. Allah şehitlerimize rahmet eylesin, ruhları şad olsun. İnşallah, ülkemiz bu zor süreci atlatacaktır." diye konuştu.

Oğlunun bugün doğum günü olduğunu dile getiren şehit polis memuru Ömer Güney'in babası Sami Güney ise, sadece oğlunun değil tüm şehitlerin bu vatan için canlarını seve seve feda ettiklerini belirterek, "Rabbim şehadetlerini kabul eylesin, bizlere de şefaatçi eylesin." dedi.

Aileler, şehit mezarları başında zaman zaman duygulu anlar yaşadı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler