Sivas olaylarının 22. yılı

Sivas olaylarının 22. yılı

DİSK Genel Başkanı Beko:

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Sivas olaylarının açığa çıkartılarak gerçek suçluların yargılanması gerektiğini belirtti. 

Beko, Sivas olaylarının 22. yılı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, 2 Temmuz 1993'te insanların yeni bir acıyı daha paylaştığını aktararak, 22 yıl önce otel görevlileriyle birlikte 35 insanın yanarak hayatını kaybettiğini anımsattı. 

Yıllar geçmesine karşın diğerlerinde olduğu gibi Sivas'ta da delillerin yok edildiğini, olayın gerçek yönlendiricilerinin yargı karşısına çıkarılamadığını ileri süren Beko, yargılananların kollandığını savundu. 

Beko, insanlığa karşı işlenen suçun faillerinin bir bölümünün zaman aşımıyla kurtulduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Toplumumuzun ve insanlığın ihtiyaç duyduğu şey, Sivas katliamının açığa çıkartılarak gerçek suçluların yargılanmaları ve gerici ırkçılığın, insanlık düşmanı anlayışların tarih karşısında mahkum edilmesidir. Sivas katliamı bugün hala toplumun vicdanında kanayan bir yara olarak duruyor. Geçmişi kapatmaya ve unutturmaya çalışmakla değil, onunla yüzleşerek toplumsal barışı sağlayabileceğimiz unutulmamalıdır. Bir an önce yapılması gereken şey Madımak'ın, insanlık suçlarının teşhir edileceği, gericiliğe ve ırkçılığa karşı bir Utanç Müzesi'nin inşa edilmesidir."

Kani Beko, yitirilenleri ağıtlarla değil, uğrunda yaşamlarını verdikleri insanlığı, demokrasiyi ve özgürlükleri toplumda egemen kılarak yaşatacaklarını aktardı. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı