Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu'na doğru

Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu'na doğru

TUYUB Başkanı Akdağ:- "Bu yıl şehitlerimizin anısına koşulacak olması, maratonun anlamını bir kat daha artırdı. Bu yüzden buna yakışır şekilde hazırlıklarımızı yaptık. Koşu güzergahı, parkur ve Edirne, maraton için hazır"

EDİRNE (AA) - Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği (TUYUB) Başkanı Önder Akdağ, Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu'nun bu yıl şehitler anısına koşulacağını bildirdi.

Akdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarın yapılacak maratonda yerli ve yabancı yaklaşık 500 sporcunun mücadele edeceğini söyledi.

Maratonun Selimiye Camisi önünden başlayacağını ifade eden Akdağ, atletlerin, kentin tarihi noktalarından geçerek Pazarkule Sınır Kapısı'na kadar gideceğini ve oradan Türkiye hudut çizgisinden dönerek yarışı Selimiye Camisi önünde tamamlayacaklarını kaydetti.

Organizasyonun bu yıl dördüncüsünü düzenlediklerini bildiren Akdağ, "Bu uluslararası bir etkinlik. Çok güzel bir koşu olacak. Bu yıl şehitlerimizin anısına koşulacak olması, maratonun anlamını bir kat daha artırdı. Bu yüzden buna yakışır şekilde hazırlıklarımızı yaptık. Koşu güzergahı, parkur ve Edirne, maraton için hazır. Atletlerimiz ve spor severler kentimize geldi. Sporcularımız ve izleyenler için güzel ve keyifli bir maraton olacağını düşünüyorum." dedi.

Maratonun kentin tanıtımına da önemli katkı sağlayacağını vurgulayan Akdağ, şöyle konuştu:

"Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu, Edirne'nin önemli bir spor etkinliği haline geldi. Bu koşu Avrupa Atletizm Federasyonu'nun koşu takviminde yer alıyor. Önemli bir etkinlik. Hem ülke tanıtımı hem şehir tanıtımı açısında çok önemli. 500 atlet ve birçok sporsever Edirne'ye bu yarış için geliyor. Edirne'de şu anda otellerde boş yer yok. Kent ekonomisine çok güzel bir katkı yapıyor. Oluşturduğumuz etkinlik alanında 500 çocuk atlet de olacak. Yarış parkurumuz da çok güzel. Tarihi dokuyu anlatmak adına bir parkur belirledik. Kent tanıtımına katkı sağlayacak bir etkinlik olacak. Tüm Edirnelileri de etkinlik alanımıza bekliyoruz."

Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu, yarın saat 09.30'da Selimiye Camisi önünden start alacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler