"Sınır Ötesi Bisiklet Turu" Edirne'de

"Sınır Ötesi Bisiklet Turu" Edirne'de

Uluslararası Spor ve Kültür Birliği tarafından düzenlenen kampanya kapsamında başlatılan tura katılan 4 kişilik Türk ekibi, Edirne'ye ulaştı

EDİRNE (AA) - Uluslararası Spor ve Kültür Birliği (ISCA) tarafından düzenlenen kampanya kapsamında başlatılan Sınır Ötesi Bisiklet Turu'na katılan 4 kişilik Türk ekibi, Edirne'ye geldi. 

ISCA'nın, Avrupa Parlamentosu adına düzenlediği "Şimdi Hareket Zamanı" (NowWeMove) kampanyasında yer alan "Şimdi Bisiklet Zamanı" (NowWeBike) başlığı altında gerçekleştirilen Sınır Ötesi Bisiklet Turu'na Türkiye'yi temsilen katılan ekip, 24 Temmuz'da Muğla'dan başladıkları yolculuklarının 9. gününde Edirne'ye ulaştı.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu tarafından karşılanan Feridun Ekmekçi, Serhat Ferahi Değimli, Adnan Çangır ve Emel Çalkam, kentin tarihi ve kültürel özellikleri hakkında bilgi aldı.

 Tanrıkulu, Edirne Belediyesi olarak, sağlıklı yaşamı desteklediklerini belirterek vatandaşların bisiklet  kullanabileceği alanlar yaratmaya çalıştıklarını söyledi.

Enerji Verimliliği ve Çevre Koruma Derneği Başkanı Feridun Ekmekçi, 24 Temmuz’da Muğla’dan yola çıktıklarını hatırlatarak, 13 ülke sınırını geçeceklerini vurguladı.

Vatandaşları eğlenceli spor aktivitelerine teşvik etmeyi amaçladıklarını ifade eden Ekmekçi, şöyle devam etti:

''Gittiğimiz illerde bize katılan gönüllü bisikletçiler oldu. Şimdi Bisiklet  Zamanı etkinliğinin temel amacı haziranda yayınlanan ‘Avrupa’da 5 gençten 4’ü ve 4 yetişkinden 1'inin günümüzde fiziksel olarak hareketsiz olduğu' çalışmasına dayanan Avrupa’nın  ‘Hareketsizlik Saatli Bombasına’ karşı farkındalığını arttırmaktır. Bizler, vatandaşlarımızı eğlenceli spor aktivitelerine teşvik istiyoruz. Aynı zamanda biz egzersizin ilaç gibi çalıştığına ve herkes için bedava ve ulaşılabilir olduğuna inandığımız için hareketliliğin heyecanını daha çok Avrupalıya taşımak istiyoruz''

Türk ekip, Avrupa Bisiklet Yolu Ağı (EuroVelo) kapsamında 8 farklı rota kullanacak ve turu, 9 Eylül'de Brüksel'de tamamlayacak. 47 günde 13 ülkeyi geçecek olan ekip, toplamda 2 bin 700 kilometre yol kat etmeyi planlıyor. 

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı