Singapur'da dang humması

Singapur'da dang humması

Ülkede son bir haftada 247 dang humması vakası görüldü

CAKARTA (AA) - Singapur'da son bir haftada 247 dang humması vakası görüldü.

Singapur Ulusal Çevre Ajansı'nın güncellenmiş verilerine göre, ada ülkesinde bu hafta son olarak 13 kişi daha dang hummasına yakalandı ve vaka sayısı 247'ye yükseldi.

Singapur'da yıl başından bu yana 9 bin 471 dang humması vakasına rastlanırken, bu kişilerden 5'i hayatını kaybetti.

Admiralty Drive ve Sembawang Drive'ın, dang humması açısından en riskli bölgeler olduğu, buralarda gerekli çalışmaların yürütüldüğü kaydedildi.

Dang humması vakalarının, sıcak havanın, virüsü taşıyan Aedes sivrisineklerinin üremesine ortam sağlaması nedeniyle arttığı belirtildi.

Singapur'da halkı bilinçlendirmek için beş binden fazla gönüllü, riskli bölgelerde bilgilendirme toplantıları düzenliyor.

Dang humması virüsü, insanlara sivrisinek aracılığıyla bulaşıyor. Kuluçka döneminden sonra genel olarak hafif ateşe sebebiyet veren hastalık, bazı vakalarda ölümcül olabiliyor. Vakalar, genellikle yağış mevsimleri olarak bilinen haziran ve eylül ile aralık ve mart aylarında artış gösteriyor. Bilim adamları, yüksek sıcaklık ve uzun süren yağışların sıtma ve dang humması taşıyan sivrisineklerin artmasına sebep olduğunu belirtiyor.

Hastalığa sebep olan sivrisinek türünün su birikintilerinde larva oluşturması nedeniyle özellikle sanayi çevrelerinde çöp birikintilerinin sürekli ilaçlanması gerekiyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler