Singapur Başbakanı Filistin'de

Singapur Başbakanı Filistin'de

Filistin Başbakanı Hamdallah, Singapurlu mevkidaşından C bölgesindeki kaynaklardan istifade edebilmeleri için İsrail'e baskı yapmalarını istedi

RAMALLAH (AA) - Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah, Singapurlu mevkidaşı Lee Hsien Loong'dan Filistinlilerin Oslo antlaşmasına göre "C bölgesi" olarak belirlenen bölgelerdeki kaynaklarından faydalanabilmelerine imkan sağlanması için İsrail hükümetine baskı yapmasını istedi.

Filistin hükümetinden yapılan yazılı açıklamaya göre Hamdallah, Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong ve beraberindeki heyetle Ramallah'ta bir araya geldi.

Singapur Başbakanı ve beraberindeki heyete İsrail'in Filistinlilere yönelik uyguladığı hak ihlalleri hakkında bilgi veren Hamdallah, İsrail'in sivillere ait evleri yıktığını, C bölgesindeki doğal kaynaklara el koyduğunu ve Filistinlileri bu kaynaklardan mahrum bıraktığını aktardı.

Hamdallah ayrıca, Singapur'u "bağımsız Filistin devletini tanımaya ve Filistin yönetiminin uluslararası meşruiyet temelinde uluslararası barış konferansı düzenlenmesi çabalarına destek vermeye" davet etti.

Öte yandan Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong da ülkesinin çeşitli alanlarda ikili ilişkilerin geliştirilmesine hazır olduğunu söyledi.

Batı Şeria, İsrail ile Filistin yönetimi arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Antlaşması" çerçevesinde A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı. Yüzde 18'i kapsayan "A bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e, yüzde 21'lik "B bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e, güvenliği ise İsrail yönetimine bırakılırken, yüzde 61'i kapsayan "C bölgesi"nin yönetimi ise idari ve güvenlik olarak İsrail'e bırakılmıştı.

Dünya Bankası'nın geçen yılki verilerine göre İsrail'in C bölgesinde Filistin halkına uyguladığı kısıtlamaların yol açtığı kaybın yıllık 3,4 milyar dolar olduğu belirtiliyor.

Singapur Başbakanı Filistin'de

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler