Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler

Kütahya'da, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşayan Müslümanlara yönelik uygulamalar protesto edildi

KÜTAHYA (AA) - Kütahya'da, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşayan Müslümanlara yönelik saldırı ve uygulamalar protesto edildi.

Azerbaycan Parkı'nda Türk Eğitim Sen Kütahya Şubesi öncülüğünde gerçekleştirilen eylemde konuşan Türkiye Kamu-Sen Kütahya İl Temsilcisi Mehmet Karabekir, "Doğu Türkistan'dan yükselen çığlıkla yüreklerinin yandığını" söyledi.

Ramazan ayında, bir millet kan ağlarken, bütün dünyanın kör, sağır ve dilsiz bir şekilde zulmü seyrettiğini dile getiren Karabekir, şöyle konuştu:

"Ne yazık ki, milletimizin büyük çoğunluğunun yaşanan insanlık dramından haberi dahi yoktur. Çin devleti, yıllardır işgal ettiği Doğu Türkistan’da sistematik katliamlar gerçekleştirmektedir. Türkistan kan gölü haline gelmişken Hükümet, yaşanan dramı görmezden gelmekte, sözde insan hakları savunucuları susmakla yetinmektedir. Doğu Türkistan'da evlerinden, yurtlarından edilmiş yüz binlere, katledilen canlara kimsenin gözlerini kapatma hakkı yoktur. Mesele Müslüman olmaksa Uygur Türkleri de Müslümandır. Mesele insan olmaksa Türkler de insandır. Bir dönem sözde dünya liderliğine soyunup, sözüm ona diktatörleri hizaya getirme peşinde koşanlar, milletin değerlerini oya tahvil etmek için 'yeni Osmanlıcı' kesilenler, dantelli kefenlerle yola çıkanlar neredesiniz? Türkmenler üzerinde uygulanan bu katliama ne hükümetin ne de dünya devletlerinin seyirci kalması asla kabul edilemez.  Bu nedenle hükümet bir an önce bu vahşete 'dur' demek zorundadır."

Karabekir, zulüm sona erene kadar Çin mallarının gümrük kapılarında Türkiye'ye girişlerinin engellenmesi gerektiği de sözlerine ekledi.

Grup daha sonra sloganlar atarak dağıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı