Silahlanma yarışına Avustralya da katıldı

Silahlanma yarışına Avustralya da katıldı

Avustralya, askeri harcamaları gelecek 10 yıl için yaklaşık 21 milyar dolar artıracak

MELBOURNE (AA) - Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull, ülkesinin askeri harcamalarının gelecek 10 yıl için yaklaşık 21 milyar dolar artacağını bildirdi.

Turnbull, Canberra'da, 2016 Yılı Savunma Raporu'nu açıkladı. Yeni askeri harcamalarla ülke savunmasının daha güçlü, çevik ve yetenekli hale geleceğini ifade eden Turnbull, "Amacımız karada, havada ve siber dünyada çok daha güçlü, denizlerde ve deniz altında daha etkili, teknoloji konusunda daha yenilikçi olmak" dedi.

Avustralya'nın karşı karşıya olduğu tehlikenin sadece diğer ülkelerden gelen konvansiyonel tehditler olmadığını, tehditler arasında iklim değişikliği, terörizm ve siber saldırıların da bulunduğunu anlatan Turnbull, "ABD, gelecek 20 yılda küresel bir askeri güce sahip olmaya devam edecek. Aramızdaki uzun vadeli anlaşmaya göre ABD, Avustralya'nın en önemli stratejik ortağı olmayı, bölgedeki aktif varlığıyla istikrar sağlamayı sürdürecek" ifadesini kullandı.

- Deniz, hava ve kara kuvvetleri takviye edilecek

2016 Yılı Savunma Raporu'na göre, Avustralya, 140 milyar dolar olan askeri harcamalarını, gelecek 10 yıl için yaklaşık 21 milyar dolar arttıracak.

Avustralya, Asya'da görevli deniz kuvvetlerine 2018-2057 döneminde 36 milyar dolar harcama yapacak. Bu çerçevede 12 deniz altı, 9 anti-denizaltı firkateyni ve 12 devriye gemisinin donanmaya katılması bekleniyor.

Yine orduya insansız savaş uçakları, zırhlı taşıma araçları, özel kuvvetler için helikopter ve uzun menzilli roket sistemlerinin temin edilmesi planlanıyor.

Avustralya ordusunda askeri personel sayısı da 62 bin 400'e çıkarılacak. Bu, son 25 yılın en yüksek rakamı olacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler