Siirt'teki maden faciası

Siirt'teki maden faciası

AFAD Başkan Vekili Bilden, Şirvan ilçesindeki maden faciasında toprak altında kalan işçilerin yakınlarına, kurtarma çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi- Bilden:- "İnşallah bugün tekrar bir iki kardeşimize ulaşmayı bekliyoruz"

SİİRT (AA) - AFAD Başkan Vekili Mehmet Halis Bilden, Siirt'in Şirvan ilçesinde maden faciasının yaşandığı bölgedeki kurtarma çalışmaları hakkında aileleri bilgilendirdi.

Bilden, AFAD Koordinasyon Merkezi önünde yaptığı açıklamada, toprak altındaki 9 işçiyi kurtarma çalışmaların 24 saat aralıksız sürdüğünü, dün gece bir ya da iki kişiye ulaşabileceklerini düşündüklerini ancak sonuç alamadıklarını söyledi.

Çalışmalarda 12 ekskavatör, 3 dozer, 1 loder ve 30 kamyonun kullanıldığını bildiren Bilden, iş güvenliği açısından da sorun oluşmaması gerektiğini, yoğun tempoyla çalışmanın sürdüğünü dile getirdi.

Alandaki çalışmanın zorluğuna işaret eden Bilden, şunları kaydetti:

"İnşallah bugün tekrar bir iki kardeşimize ulaşmayı bekliyoruz. Dün bir kardeşimizin çıkarıldığı yerden 16 metre ötede bir kamyon var. Yamaçtan gidelim diye plan yaptık. Sabah erken yaptığımız koordinasyonda bunun çok riskli olabileceğini düşündük. Üstten başladık. Dozerin üstten yay şeklinde bir şev yaparak 2,5 saat gibi bir zamanda ulaşabileceğini, teknik arkadaşlarımız söylediler."

Kurtarma çalışmalarıyla ilgili her değişikliği ailelerle paylaştıklarını anlatan Bilden, ailelerin ve operatörlerin fikrini aldıklarını bildirdi. Bilden, "Allah'a şükür çalışanlarla alakalı bir sorun oluşmadı. O da bir başarı. En kısa sürede inşallah kardeşlerimize ulaşırız." diye konuştu.

Bilden, bir vatandaşın "çalışmalarda yukarıya doğru neden yoğunluk verilmediği" sorusu üzerine, orada hafifleme yaptıklarını, sadece aşağıda malzeme çektiklerinde yoğunluğun üstte kaldığını ve çatlamalar oluştuğunu söyledi.

"Üç dört dozer oradaki yükü sürekli hafifletiyor. Alttan da ona göre çalışıyoruz. Yine dün gece sistemimiz uyarı verdi. Uzmanlarımız bunun malzemeden olduğunu söyledi. Çalışmalara ara vermedik." diyen Bilden, toprak hareketi olduğu zaman elektronik sistemin uyarı verdiğini anlattı.

Daha sonra ailelerle facianın yaşandığı bölgeye giden Bilden, çalışmaları yerinde inceleyerek aileleri bilgilendirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler