Şiddet mağduru kadınlar seslerini "nota"lar ile duyuracak

Şiddet mağduru kadınlar seslerini "nota"lar ile duyuracak

İzmir'de şiddet mağduru kadınların da yer alacağı koro İzmir Devlet Senfoni Orkestrası eşliğindeki konserde soruna dikkat çekecek - Koroda yer alacak CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke: - "Notalardan çıkacak bu haykırış Türkiye'de siyaset dilinin de yumuşam

İZMİR (AA) - İzmir'de başlatılan "Notalar Şiddete Karşı" projesi kapsamında, şiddet mağduru kadınların da yer almasının planlandığı koro, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde konser verecek. 

Müzik eğitmeni Muharrem Dayanç'ın geliştirdiği proje, Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezinde düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

Dayanç, toplumda kadına yönelik şiddetin, sadece kadınların sorunuymuş gibi bir algı olduğunu, bu sorunu gündeme getirmek ve toplumsal duyarlılık yaratmak amacıyla bu projeyi hazırladıklarını söyledi.

İzmir'de danışma ve sığınma merkezlerine başvuran şiddet mağduru 50 kadının katılımıyla oluşturacakları koronun, eğitimler sonrası İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ile konserler vereceğini anlatan Dayanç, koroda kadına yönelik şiddetle ilgili çalışma yapan kurumlardan da temsilcilerin bulunacağını belirtti.

Toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke ise kendisinin de koroya dahil olacağını bildirdi.

 Projenin, kadına yönelik şiddetin farklı bir noktadan görünür kılınması ve mağdurlara yönelik özel çalışma yapılması anlamında çok güzel düşünüldüğünü belirten Böke, bu yüzden çok önemsediğini ifade etti. 

Kadına yönelik şiddetin son 7 yılda yüzde bin 400 arttığını, sorunun siyasetin dilinin değişmesiyle başlayarak çözülmesi gerektiğini dile getiren Böke, "Kadına kadın olduğu için değil insan olduğu için değer verme fikrinin Türk siyasetine yerleşmesi gerektiğini" söyledi.

Böke, "Notalardan çıkacak bu haykırış Türkiye'de siyaset dilinin de yumuşamasına yönelik bir toplumsal uzlaşı haykırışı olacak. Türkiye bugün bu toplumsal uzlaşıya dünden çok daha muhtaç durumda" diye konuştu. 

Kadına yönelik şiddet gösterenlere af uygulanmaması gerektiğini savunan Böke, projenin bir erkek tarafından hazırlanmış olması ve destekçileri arasında da çok sayıda erkeğin bulunmasının önemine işaret etti.

Toplantıya İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Türkegül Kocaoğlu, TOBB İzmir Kadın Girişimciler Birliği Başkanı Aysel Öztezel, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan ve projeye destek veren kurum ve kuruluşların yetkilileri katıldı. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı