"Sıcak havalar arıları olumsuz etkilemeyecek"

"Sıcak havalar arıları olumsuz etkilemeyecek"

TAB Yönetim Kurulu üyesi Kaba:-"Şubat ayında havaların güzel gitmesi arıların sezona hazırlanışı açısından olumlu oldu. Bakımları iyi ve beslemesi yerinde yapıldığında sıkıntısız bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum"

DÜZCE (AA) - Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği (TAB) Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Kaba, şubat ayında hava sıcaklıklarında yaşanan artışın, arıların sezona hazırlanışı açısından olumlu olduğunu belirterek, "Bakımları iyi ve beslemesi yerinde yapıldığında sıkıntısız bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum" dedi.
Kaba, yaptığı açıklamada, Türkiye'de arıcılığın gün geçtikçe geliştiğini, arıcıların daha bilinçli olduğunu, sezon başlamadan önce kovanlarına gerekli bakımları yaptığını söyledi.
Son yılların en sıcak şubat ayını yaşadıklarını vurgulayan Kaba, "Arıcılarımız tüm önlemlerini aldı. Şubat ayında havaların güzel gitmesi arıların sezona hazırlanışı açısından olumlu oldu. Bakımları iyi ve beslemesi yerinde yapıldığında sıkıntısız bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.
Arıcıların, sıcak havaların ardından yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da tüm önlemlerini aldığını belirten Kaba, arıcılara mevsimsel durumlara göre düzenli olarak uyarılar yaptıklarını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler