Sezai Karakoç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne ekipman desteği

Sezai Karakoç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne ekipman desteği

SİVAS (AA) - Suşehri ilçesindeki Sezai Karakoç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne, uygulamalı tarım arazilerinde kullanılmak üzere ürün ekme, çapa ve...

SİVAS (AA) - Suşehri ilçesindeki Sezai Karakoç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne, uygulamalı tarım arazilerinde kullanılmak üzere ürün ekme, çapa ve sulamada kullanılan ekipman malzemesi alındı.

İlçe Tarım Kredi Kooperatifinden alınan malzemeler okula teslim edildi. Kaymakam Kadir Perçi, modern tarımın, modern tarım aletleriyle yapılmasının daha uygun olduğunu söyledi.

Bilinçli tarımda her zaman çiftçilerin daha fazla ürün aldığını belirten Perçi, "Sezai Karakoç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri yaklaşık 85 dekar tarım arazisine şeker pancarı, 15 dekar alana ise patates ekimi yaptı. Bu ürünlerin ekiminde ve hasadında her zaman modern tarım aletlerinin olması gerekiyor. Bu sebeple okulumuzun bu ekipmanları karşılanıyor. İnşallah çok güzel sonuçlar elde edilecektir" diye konuştu.

Okul Müdürü İzzet Görgülüoğlu ise okulda uygulamalı eğitimde daha öncü olma gayreti içerisinde olduklarını belirtti.

Görgülüoğlu, "Amacımız öğrencilerimizin modern tarım aletleriyle uygulamalarını daha iyi yapmasını sağlamaktır. Bu konularda bizlere destek verenlere teşekkür ediyoruz" dedi.

Makine teslim programına, Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Müdürü İsmail Köse de katıldı.

Sezai Karakoç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne ekipman desteği

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :