Senegalli mobilyacılar Si̇teler'i̇ ziyaret etti

Senegalli mobilyacılar Si̇teler'i̇ ziyaret etti

ANKARA (AA) - Senegalli mobilyacılar, Siteler'de mobilya ustalarının atölyelerini gezdi.Ankara Mobilyacılar, Lakeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odasından yapılan...

ANKARA (AA) - Senegalli mobilyacılar, Siteler'de mobilya ustalarının atölyelerini gezdi.

Ankara Mobilyacılar, Lakeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odasından yapılan açıklamaya göre, Senegalli mobilyacılar, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) yetkilileri eşliğinde Başkan Hüseyin Taklacı'yı ziyaret etti.

Mobilyanın yapılışı ve işlenişi hakkında bilgi sahibi olmak için Siteler'deki mobilya atölyelerini gezen Senegalli heyet, gördükleri imalat tekniklerinin ülkelerinde mobilya üretimi konusunda bir başlangıç olacağını ifade etti.

Taklacı da Siteler esnafı ile gurur duyduğunu, Siteler'de yapılan imalatların görenleri etkilediğini ve ihracatı olumlu yönde etkilediğini kaydetti. Siteler'de dünyaya mobilyacılık öğretecek bilgi ve birikimin fazlasıyla bulunduğuna dikkati çeken Taklacı, Siteler ile ilgili gerekli projelerin yapılması halinde mobilya ihracatının artacağı değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler