Selçuk Üniversitesi, YÖK Tarafından 'Araştırma Üniversitesi' Statüsüne Yükseltildi

Selçuk Üniversitesi, YÖK Tarafından 'Araştırma Üniversitesi' Statüsüne Yükseltildi

Selçuk Üniversitesi, yükseköğretimdeki başarıları ve araştırma odaklı projeleriyle Türkiye'de "Araştırma Üniversitesi" statüsüne layık görüldü. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversitenin performansını değerlendirerek bu prestijli statüyü onayladı.

Türkiye'nin köklü yükseköğretim kurumlarından Selçuk Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından gerçekleştirilen değerlendirmeler sonucunda "Araştırma Üniversitesi" statüsüne yükseltildi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, düzenlenen Araştırma Üniversiteleri Aday İzleme Programı Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, üniversitelerin performanslarının düzenli olarak takip edildiğini belirtti. Selçuk Üniversitesi'nin, Araştırma Üniversiteleri İzleme ve Değerlendirme Komisyonu tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda "Aday Araştırma Üniversitesi" statüsüne layık görüldüğünü açıkladı.

s2-001.jpg

Aday İzleme Programı'na dahil edilen 6 üniversitenin 2 yıl boyunca izleneceğini ifade eden Özvar, bu süreç sonunda kriterleri karşılayan üniversitelerin "araştırma üniversitesi" olarak kabul edileceğini bildirdi. Türkiye genelindeki 208 üniversitenin performanslarının düzenli olarak izlendiğine vurgu yapan Özvar, üniversitelerin yıllık araştırma, yayın, proje, iş birliği, etkileşim, eğitim ve öğretim konularında performanslarının değerlendirildiğini belirtti.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, yaptığı açıklamada üniversitenin adını aldığı kadim medeniyet Selçuklulardan ilham aldığını ve Türkiye'nin en üretken yükseköğretim kurumları arasında yer aldığını vurguladı. Rektör Aksoy, üniversitenin bilimsel geleneği, yenilikçi eğitim anlayışı ve zengin akademik kadrosuyla öne çıktığını ifade ederek, "Üniversitemizi daha da güçlü kılmak adına üzerimize düşen vazifeyi yerine getirmeye gayret edeceğiz" dedi. Selçuk Üniversitesi'nin, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilere sağladığı imkanları ve bilimsel katkılarıyla önemli bir rol üstlendiğine vurgu yaptı.

s3-001.jpg

Araştırma Üniversiteleri Aday İzleme Programı'na dahil edilen diğer üniversiteler arasında Akdeniz, Gaziantep, Kocaeli, Ondokuz Mayıs ve Sakarya üniversiteleri bulunuyor. Türkiye genelinde 23 araştırma üniversitesi bulunurken, bu üniversiteler araştırma kapasitesi, kalitesi, etkileşim ve iş birliği gibi 32 performans göstergesine göre değerlendiriliyor. Yükseköğretim Kurulu, 2021 yılında başlattığı "Araştırma Üniversiteleri" uygulaması ile üniversitelerin araştırma odaklı başarılarını öne çıkararak yükseköğretimde kalite standartlarını artırmayı hedefliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.