Selçuk Tıp, Yeniden Aday Araştırma Üniversitesi Statüsüne Kavuştu

Selçuk Tıp, Yeniden Aday Araştırma Üniversitesi Statüsüne Kavuştu

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy başkanlığında, Yükseköğretim Kurulu tarafından verilen "Aday Araştırma Üniversitesi" statüsünü kazandığını duyurdu.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy'un başkanlığında gerçekleşen 14. Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı ve Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi 12. Olağan Danışma Kurulu Toplantısı'nda, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından "Araştırma Odaklı İhtisaslaşma Projesi" kapsamında yapılan değerlendirmeler sonucunda üniversitenin "Aday Araştırma Üniversitesi" statüsünü yeniden kazandığı açıklandı.

Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, yaptığı konuşmada, akademisyenlerin çalışmalarına destek verdiklerini ve bilimsel altyapı çalışmalarına yönelik kaynakları verimli kullanmak için çaba gösterdiklerini belirtti. Üniversitenin küresel dünya ile mücadele etmesini ve cazibe merkezi haline gelmesini hedeflediklerini vurgulayan Prof. Dr. Aksoy, Tıp Fakültesi Hastanesi'nin toplum odaklı çalışmalar ve bilimsel faaliyetlerle önemli birimler arasında bulunduğunu ifade etti.

Hastane mali anlamda yönetilebilir bir düzeye ulaştı

Rektör Aksoy, üniversite bünyesindeki Tıp Fakültesi Hastanesi'nin mali anlamda yönetilebilir bir düzeye geldiğini ve 1 Aralık 2023 itibarıyla borçsuz bir hastaneye kavuştuklarını aktardı. Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Koplay, toplantıda sağlık sunum istatistikleri, personel durumu, mali durum, hastane bina analiz raporları ve 2024 planlamaları hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Burcu Yormaz ise 2022 yılında yapılan toplantı konularının yeniden değerlendirilmesi, akademik büro faaliyet raporu, gazi ve şehit yakınları faaliyet raporu, hastane istatistikleri ve uygulamalı ders öğrenci dağılımları konularında bilgi verdi.

Toplantılara Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Çiftci, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Selvi, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yönetim Kurulu ve Danışma Kurulu üyeleri de katıldı. Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, elde edilen başarıların emek ve fedakarlıkla mümkün olduğunu vurgulayarak, gelecekte daha iyi konumlara ulaşma hedefine büyük ölçüde yaklaşıldığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.