Şehitlerimizi uğurluyoruz

Şehitlerimizi uğurluyoruz

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayan Kaya, Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu 12 silah arkadaşıyla beraber şehit olan Türkiye'nin ilk kadın Jandarma Karakol Komutanı Yarbay Songül Yakut'un, Malatya'daki ailesini ziyaret ederek, taziyelerini i

MALATYA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu 12 silah arkadaşıyla birlikte şehit olan Türkiye'nin ilk kadın Jandarma Karakol Komutanı Yarbay Songül Yakut'un Malatya'daki ailesini ziyaret etti.

Bakan Kaya, Çavuşoğlu Mahallesi'ndeki şehit Yarbay Songül Yakut'un annesi Sebahat Yakut'un evine ziyarette bulunarak, başsağlığı diledi.

Şehidin annesinin döktüğü gözyaşlarını mendille silen Bakan Kaya, Yarbay Songül Yakut'un Türkiye'nin ilk kadın Jandarma Karakol Komutanı olduğunu belirterek, "O büyük bir kahramandı." dedi.

Anne Sebahat Yakut da kızıyla dün ikindi saatlerinde görüştüğünü ve kendisine helikoptere bineceğine ilişkin bir şey söylemediğini ifade etti.

Kızını tek başına, babasız olarak güçlükle büyüttüğünü gözyaşları içinde anlatan şehidin annesi, "Ben şimdi hem öksüz hem yetim kaldım. Kızım ya gitmesin ya da beni de götürsün." diye konuştu.

Bakan Kaya, taziye ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, geçen aralık ayında Şırnak'a düzenlenen gezide Yarbay Songül Yakut ile tanıştığını, onunla sohbet etme imkanı bulduğunu aktardı.

Kaya, "Songül kardeşimiz gerçekten kahramandı. Başımız sağ olsun. Sohbet edip, yemek yemiştik. Miletimizin başı sağ olsun." dedi.

Şehitlerimizi uğurluyoruz

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler