Şehitlerimizi uğurluyoruz

Şehitlerimizi uğurluyoruz

İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan çevik kuvvet polisi Mustafa Kemal Devrilmez, memleketi Yozgat'ta son yolculuğuna uğurlandı- Törene, Adalet Bakanı Bozdağ da katıldı- Cumhurbaşkanı Erdoğan da şehidin babasına telefonla başsağlığı diledi

YOZGAT (AA) - İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan çevik kuvvet polisi 21 yaşındaki Mustafa Kemal Devrilmez'in cenazesi, memleketi Yozgat'ın Sarıkaya ilçesine bağlı Köprücek köyünde toprağa verildi.

Şehit Devrilmez'in naaşı, Sarıkaya Devlet Hastanesi morgundan Yozgat Belediyesine ait cenaze nakil aracıyla alınarak konvoy eşliğinde Barbaros İlkokulu bahçesine getirildi.

Burada düzenlenen törene, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Vali Kemal Yurtnaç, AK Parti Yozgat Milletvekili Abdülkadir Akgül, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu, şehidin silah arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bozdağ, tören öncesi şehidin babası Özbay Devrilmez ve yakınlarına başsağlığı diledi. Töreni, şehidin annesi Şerife ve kız kardeşi Edanur Devrilmez de gözyaşları içinde izledi.

Burada, cenaze namazını İl Müftü Vekili İsmail Karadavut kıldırdı. Bakan Bozdağ, bu sırada da baba Özbay Devrilmez’i yalnız bırakmadı.

Şehidin naaşı daha sonra cenaze nakil aracıyla Köprücek köyündeki babaevine getirildi. Burada helallik alınarak, dua edildi. Bakan Bozdağ şehidin annesi ve kız kardeşi ile dedesine de taziyelerini iletti. Şehidin annesi ve kız kardeşi Devrilmez'in tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Daha sonra köy mezarlığında sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verilen şehidin tabutunun üzerine örtülen Türk bayrağı ve fotoğrafı, Bakan Bozdağ tarafından babasına verildi.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da mezarlıkta Bakan Bekir Bozdağ'ın telefonundan görüştüğü şehidin babası Özbay Devrilmez'e taziyelerini iletti.

Bekar olan şehidin, Yozgat Polis Meslek Yüksekokulundan mezun olduğu ve yaklaşık 1 yıldır İstanbul’da görev yaptığı öğrenildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :