Şehit yakınları ve gaziler Marmaris'te buluştu

Şehit yakınları ve gaziler Marmaris'te buluştu

Muğla Valisi Çiçek:- "15 Temmuz gösterdi ki bu millet öyle sıradan bir millet değil. Olayları seyretmedi meydanlara koştu"

MUĞLA (AA) - Muğla Valisi Amir Çiçek, "15 Temmuz gösterdi ki bu millet öyle sıradan bir millet değil. Olayları seyretmedi meydanlara koştu." dedi.

Marmaris'te, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile İl Müftülüğü tarafından hazırlanan "Şehidim, gazim üzülme emanetin bizimle" projesi kapsamında, ilçe merkezindeki bir otelde "Şehit Aileleri ve Gaziler Buluşması" programı düzenlendi.

Muğla Valisi Amir Çiçek, programda yaptığı konuşmada, ilde 165 şehit, 529 gazinin olduğunu belirterek, şehit yakınları ve gazilerin öncelikli ayrıcalıklara sahip olduklarını dile getirdi.

Şehitlerin ve gazilerin geriye bıraktığı emanetlerin başlarının üstünde yerleri olduğunu vurgulayan Çiçek, "Bizler şehitlerin, gazilerin emanetlerine sahip çıkacağız ki birliğimizi dirliğimizi koruyabilelim. Şehitlerimiz için hatimler indirdik. Bunun duasını yapacağız. Bugün şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetlerine asker ve polislerimiz de eşlik ediyor. Onlar sizleri kapıda uğurlayacak. Ellerinizi öpecekler. Evladımız burada diyeceksiniz. Evlatlarınızın emanetini gece gündüz koruyan emniyet güçlerimiz sizlerle." dedi.

Çiçek, Türkiye'nin bağımsızlığını korumak için mücadele etmeye devam edeceklerinin altını çizerek, bu mücadelede şehit de vereceklerini, şehit de olacaklarını vurguladı. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında FETÖ'nün Türkiye'yi bölmek istediğini dile getiren Çiçek, "Marmaris'te milletimiz ölümü göze almıştı. Cumhurbaşkanımıza kastetmek isteyenlere burada fırsat verilmedi." ifadelerini kullandı.

-"Marmaris'te buluşmanın anlamı büyük"

Vali Çiçek, milleti bölmeye çalışanlara fırsat vermeyeceklerini ve terör örgütlerinin başarıya ulaşamayacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Marmaris'te buluşmanın anlamı büyük. Kutsal değerlerimize sahip çıkacağız. 15 Temmuz gösterdi ki bu millet öyle sıradan bir millet değil. Olayları seyretmedi meydanlara koştu. Marmaris, 19 Mayıs Gençlik meydanı tıklım tıklım doldu o gece. Milletimizin birliği, dirliği yok edilmeyecek, bağımsızlığımıza göz koyamayacaklar, ezanlarımızı susturamayacaklar. Kurşunlardan korkmadılar tankların önüne yattı bu millet. Bu vatan sıradan bir vatan değil."

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk de Anadolu'yu yurt edindikten sonra her türlü hainliği gördüklerini anlattı. Öztürk, "Hainlikleri, Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda, Kore'de, Kıbrıs'ta, son olarak 15 Temmuz'da gördük. Kutsal değerlerimiz için canını feda eden yiğitlerimizin ailelerinin yanındayız. Şehit ailelerimizin gönlü rahat olsun. Biz olduğumuz sürece bu bayraklar inmeyecek. Son hain kalana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

- Öğrencinin 15 Temmuz mektubu ağlattı

Profesyonel İlgim Koleji öğrencisi Tuana Öztürk'ün kahraman asker şehit Ömer Halisdemir'e yazdığı mektubu okudu. Bu sırada salondaki şehit yakınları ve gazilerin göz yaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak ve müezzinler tarafından Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif'in okunduğu etkinlikte 100 hatim yapıldığı bildirildi.

Programın sonunda, şehit yakınları ve gazileri, asker ve polisler kapıda esas duruşta uğurladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :