Şehit çocuklarına bireysel emeklilik hesabı

Şehit çocuklarına bireysel emeklilik hesabı

MİAD Malatyalı şehit çocuklarına bireysel emeklilik hesabı açacak

İSTANBUL (AA) - Malatyalı İş Adamları Derneği (MİAD), son dönemde şehit olan Malatyalı ailelerin çocuklarına bireysel emeklilik hesabı açarak eğitim ve iş hayatları için birikim yapmalarına katkı sağlayacak.

MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aktaş, Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) Geleneksel İftar Programı'nda şehit ailelerine destek olmak için yeni bir proje geliştirdiklerini anlattı.

Aktaş, "Şehitlerimizin ailelerini kardeş aile ilan ettik. Hepimiz televizyonda şehitlerimizin cenazelerini izlerken orada zavallı yavrucakları görüyoruz. Gözü yaşlı eşleri görüyoruz. İçimiz parçalanıyor, rahatsız oluyoruz ama iş adamının rahatsızlığı ağlayarak olmaz. İş adamının rahatsızlığı aynı zamanda oraya destek vererek olur. Devletimizden Allah razı olsun şehit maaşları var. Ancak çocuklarımızın eğitimi ve ilerideki muhtemel iş hayatları için daha fazlasını hep birlikte yapacağız." diye konuştu.

Aktaş, geçen yıl temmuz ayından bu yana şehit düşen güvenlik mensuplarının Malatya'da yaşayan ailelerini MİAD üyeleriyle kardeş aile olarak buluşturduklarını söyledi. MİAD üyelerine fedakarlıkları için teşekkür eden Aktaş, şunları kaydetti:

"Yetim kalan yavrucaklara babasının kahraman olduğunu hatırlatmak sizlerin elinde. O çocuklara koçluk yapabilirsek, çocuklarımıza Bireysel Emeklilik Hesabı açabilirsek, çocukların aile olarak doğum günlerinde, önemli günlerinde yanlarında olmaya çalışacağız, bunu eşlerimiz takip edecek. Özel günlerinde çocuğumuzun yanında olabilirsek ancak o takdirde babasının kahraman olduğunu ve milletin de onu unutmadığına inanır. Biz öyle yapacağız inşallah. Herkes üzerine düşeni yaparsa bu memleket birlik beraberlik içinde olur. Biz bu memleketi çok seviyoruz ve öyle kuru kuru da sevmiyoruz."

Yunus Aktaş, önümüzdeki dönemde MİAD üyeleri ile Malatya'ya yeni bir üniversite yapmanın gayreti içinde olacaklarını belirterek, Afrika'ya iş ziyaretleri gerçekleştireceklerini anlattı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin ise Türkiye'nin birlik ve beraberliğe ihtiyaç günümüzde Malatya'da yaşatılan geleneksel kardeşlik anlayışının ülkenin tamamına örnek olması gerektiğini söyledi.

İstanbul'daki Malatyalıların başlattığı projeleri neticelendirme özelliğine dikkati çeken Şahin, şunları kaydetti:

"Malatyalı iş adamlarımız şehit ailelerimize sahip çıkıyor. Milletin ve devletin bekası için dün de mücadele edildi, bugün de mücadele ediliyor, yarın da mücadele edilmeye devam edilecek. Çünkü bulunduğumuz vatan çok kıymetli. Dünyanın bilinen tarihinden beri herkes bu coğrafyada bir hesap içerisine girmiş. Medeniyetler göçmüş, medeniyetler konmuş. Bir takım medeniyetler yeniden inşa edilmiş burada ama herkesin gözü burada olmuş. Dolayısıyla burada bulunmanın bir takım bedelleri var. Bu bedel de mücadele etmek. Bu topraklar, bu bayrak ve bu vatan uğruna gerektiğinde canını verebilmektir ki milletimizde hala bu duygu capcanlı yaşıyor. Hala milletimiz bu noktada en ufak bir tereddüt göstermeden her türlü fedakarlığı göze alıyor. Dolayısıyla sizlerin bir sorumluluk projesiyle şehitlerimizin emanetleri olan yavrularına, ailelerine sahip çıkıyor olmanız gerçekten tebriğe ve takdire şayandır. Bunun tüm Türkiye'de örnek teşkil etmesini diliyorum."

Daha önce etkinliğe katılacağı duyurulan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin, Başbakan Binali Yıldırım'ın programına katılımı nedeniyle iftara gelemediği öğrenildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler