Şehit cenazesinde Kılıçdaroğlu'na yönelik protesto

Şehit cenazesinde Kılıçdaroğlu'na yönelik protesto

CHP Balıkesir Milletvekili Tüm:- "Partimize karşı bir süredir devam eden sistemli karalama kampanyasının bir sonucu olan bu çirkin saldırı, bizleri bildiğimiz doğru yoldan, ülkemizi sevmekten, şehitlerimize sahip çıkmaktan asla geri koymayacaktır"

TBMM (AA) - CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün Fatih Camisi'nde protesto edilmesinin, partilerine yönelik "sistemli karalama" kampanyasının bir sonucu olduğunu savunarak, "Bu çirkin saldırı, bizleri bildiğimiz doğru yoldan, ülkemizi sevmekten, şehitlerimize sahip çıkmaktan asla geri koymayacaktır." dedi.

Tüm, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İstanbul ve Midyat'taki terör saldırılarını kınayarak, şehit polislere ve yaşamını yitiren vatandaşlara rahmet, yaralılara ise acil şifa diledi.

Kılıçdaroğlu'nun dün Fatih Camisi'nde protesto edilmesine değinen Tüm, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan çirkin saldırıyı nefretle, şiddetle kınıyorum. Partimize karşı bir süredir devam eden sistemli karalama kampanyasının bir sonucu olan bu çirkin saldırı, bizleri bildiğimiz doğru yoldan, ülkemizi sevmekten, şehitlerimize sahip çıkmaktan asla geri koymayacaktır." diye konuştu.

Balıkesir'in sorunlarını da gündeme getiren Tüm, ilin büyükşehir kapsamına alınmasına karşın vatandaşların önceki hizmetleri dahi alamadıklarını öne sürdü. Tüm, "Büyükşehir Belediyesi sorun çözmek yerine kendisi sorun olmuştur. İlçe belediyelerinden alınıp büyükşehire verilen sorumluluklar yerine getirilmemektedir. Özellikle kırsal mahalle diye tabir edilen eski köylere hizmet götürmemektedir." görüşünü ileri sürdü.

Kazdağları Milli Parkı'nın da içinde bulunduğu kültürel ve doğa turizm alanlarının yollarının yapılmadığı iddiasında bulunan Tüm, önemli bir tarım ve hayvancılık kenti olan Balıkesir'in, AK Parti'nin izlediği tarım ve hayvancılık politikaları sebebi ile üreticinin zor duruma düştüğünü savundu.

Zeytin üreticilerinin de sorunlar yaşadığını ifade eden Tüm, zeytinde geçici bir süreliğine dahi olsa KDV'nin sıfırlanması veya yüzde 1'e indirilmesi gerektiğini söyledi.

Yenilenebilir enerji potansiyeli olan Balıkesir'in özel teşvik kapsamına alınması gerektiğine dikkati çeken Tüm, "Katı yakıt tüketen termik santral ve doğayı tahrip eden HES projeleri derhal iptal edilmelidir." ifadesini kullandı.

Tüm, "Balıkesir'de gerek Büyükşehir Belediyesi, gerekse merkezi Hükümet tarafından elle tutulur bir proje başlatılmadığı gibi geçmiş dönemlerden gelen sorunlar çözülmemiştir." iddiasında bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler