Şehit aileleri ve gazilerden "yardım sahteciliği" tepkisi

Şehit aileleri ve gazilerden "yardım sahteciliği" tepkisi

Şehit aileleri ve gaziler, kendi isimleri kullanılarak "yardım toplama" adı altında bayrak, dergi, rozet satışı yapılmasına tepki gösterdi- Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Vakfı Genel Başkanı Midiliç: - "Aziz şehit ve gazilerimizin kahramanlıklarını kul

ANKARA (AA) - BURCU ÇALIK - Şehit aileleri ve gaziler, kendi isimleri kullanılarak bayrak, dergi, rozet satışı yapılmasına tepki gösterdi. Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Vakfı Genel Başkanı Üstüner Midiliç, "Hiçbir şehit yakını ve gazimiz, isimleri kullanılarak para toplanmasına razı gelmez. Ben de bir gaziyim ve bu çok onur kırıcı." dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Uran ile Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Vakfı Başkanı Midiliç, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, "Şehit aileleri ve gazilere yardım topluyoruz" denilerek bayrak, rozet, kalem, dergi satışı yapıldığına dikkati çekti.

Sokaklarda veya kapı kapı gezerek satış yapan bu kişilerin asla şehit aileleri, gaziler için yardım toplamadığını belirten Uran ve Midiliç, bu faaliyetlerin özellikle ramazan ayında veya terör olaylarının çoğaldığı dönemlerde arttığına işaret etti.

- "Hiçbir şehit ailesi böyle bir yardımı kabul etmez"

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Uran, özellikle derneğin taşra teşkilatlarından bu konuda çok fazla şikayet aldıklarını dile getirdi.

Vatandaşların şehit aileleri ve gazilere iyi niyetli, hassas davranışlarının sömürüldüğünü vurgulayan Uran, şu değerlendirmede bulundu:

"Şehit ailelerine yardım adı altında dergi, kitap, bayrak satışları yapılıyor. Şu an terörle mücadele sürüyor. Şehit ailelerinin, gazilerimizin özlük haklarında sıkıntılar olabilir ama hiçbir şehit ailesi dergi, bayrak satışı ile geçimini sürdürmez. Böyle bir yardımı da kabul etmez. Vatandaşlardan ricamız, bu şekilde kapılarına gelen, yollarda satış yapan insanları gördükleri anda savcılığa suç duyurusunda bulunmaları. Bu tür şeylere asla itibar etmeyin. Biz şehit aileleri ve gaziler dernekleri olarak asla bu şekilde yardım toplamıyoruz."

Uran, "şehit ailelerine yardım toplama" bahanesiyle satış yapanlara yönelik adli yollardan girişimde bulunmak istediklerini belirterek, "Fakat satışlarda genelde 'bağış makbuzu' yerine 'dergi makbuzu' veriyorlar. Ortada yasal bir boşluk var maalesef. İspat edemiyoruz. O nedenle vatandaşların satışla karşılaştıkları anda şikayette bulunmaları çok önemli." ifadelerini kullandı.

- "Bu çok onur kırıcı"

Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Vakfı Başkanı Gazi Midiliç de ramazan ayında vatandaşların dini duyguları ile oynayan kişilere asla itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.

Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini ama milletin duası, kahraman askerlerin kudretiyle bugünlerin geride kalacağını inandığını söyleyen Midiliç, şöyle dedi:

"Halkımız, aziz şehit ve gazilerimizin kahramanlıklarını kullanarak dergi, bayrak gibi materyalleri satmaya çalışan insanlara karşı dikkatli olsun. Telefonla arayan ya da kapılarına kadar gelen bu insanları ciddiye almasınlar. Hatta emniyet teşkilatına şikayette bulunsunlar. Hiçbir şehit yakını ve gazimiz, isimleri kullanılarak para toplanmasına razı gelmez. Ben de bir gaziyim ve bu çok onur kırıcı. Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Vakfı olarak kurumsallaşmaya önem verip, şeffaflık ilkesiyle hareket ediyoruz."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler