Şehir Tiyatroları'nda bu hafta 17 oyun sahnelenecek

Şehir Tiyatroları'nda bu hafta 17 oyun sahnelenecek

Aralık ayının üçüncü haftasında "Bizim Aile", "Geç Kalanlar", "Bak Bizim Şarkımızı Çalıyorlar", "Hisse-i Şayia", "Martı", "Çingeneler Gökyüzünde Yaşar" ve "Yangın Yerinde Orkideler" ile 10 çocuk oyunu tiyatroseverlerle buluşacak

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda bu hafta 17 oyun sahnelenecek.

Aralık ayının 3'üncü haftasında "Bizim Aile", "Geç Kalanlar", "Bak Bizim Şarkımızı Çalıyorlar", "Hisse-i Şayia", "Martı", "Çingeneler Gökyüzünde Yaşar" ve "Yangın Yerinde Orkideler" tiyatroseverlerle buluşacak.

Çocuk oyunlarında ise "Dedektif Köpek Cash", "Bir Kümes Hikayesi", "Pollyanna", "Bisküvi Adam", "Palyaço Prens", "Harikalar Mutfağı", "Yaşasın Barış", "Define Adası", "Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt", "Elma Kurdu Kırtık" izlenime sunulacak.

- "Bizim Aile"

Sadık Şendil'in kaleme aldığı aynı adlı eserden, Sinem Bayraktar tarafından tiyatro sahnesine uyarlanan müzikli oyun "Bizim Aile", sevgi, saygı, birlik ve beraberlik duygularıyla sıcak bir aileyi anlatmaya çalışıyor.

Aziz Sarvan'ın yönettiği oyunda, Funda Postacı, Nevzat Çankara, Tevfik Şahin, Müge Çiçek, Ercan Demirhan, Yalçın Avşar, M. Soner Dinç, Onur Demircan, Yiğit Ali Uslu, Tarık Köksal, Pınar Demiral, Zeki Yıldırım, Züleyha Karyağdı, Esra Ülger, Emrah Derviş Soylu, Tankut Yıldız, Serkan Bacak, Aziz Sarvan, Ertan Kılıç, Alp Tuğhan Taş, Cihat Faruk Sevindik, Gülsün Odabaş rol alıyor.

Oyun, 20-23 Aralık tarihlerinde Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde izlenebilecek.

- "Geç Kalanlar"

Pervin Ünalp'ın yazıp, Nihat Alpteki'nin yönettiği "Geç Kalanlar" adlı oyun, evli bir çift arasında yaşanan sıkıntılardan yola çıkarak, sordukları ve sordurduklarıyla seyirciye derinlikli bir yüzleşmenin resmini göstermeye çalışıyor.

Oyunda, Defne Gürmen, Elçin Atamgüç, Vildan Gürelman ve Zafer Kırşan rol alıyor. Eser, 20-23 Aralık tarihlerinde Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde sahnelenecek.

- "Bak Bizim Şarkımızı Çalıyorlar"

Neil Simon'un yazıp Ersin Umulu'nun yönettiği Broadway müzikali oyun "Bak Bizim Şarkımızı Çalıyorlar", 21-23 Aralık tarihlerinde Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde seyredilebilecek.

Eserde, şöhretli ancak takıntılı bir besteci olan Vernon ile ona hayran, çılgın ve yetenekli bir söz yazarı olan Sonia’nın iş birliği ve fırtınalı duygusal ilişkileri anlatılıyor.

Eserin oyuncu kadrosunda Ali Mert Yavuzcan, Özge Özder, Köksal Ünal, Evrim Artut, Müge Gülgün ve Çağrı Büyüksayar yer alıyor.

- "Hisse-i Şayia"

Meşrutiyet dönemi tiyatrosunun öncü ismi İbn-ür Refik Ahmet Nuri Sekizinci'nin yazdığı ve Tarık Şerbetçioğlu'nun yönettiği "Hisse-i Şayia" adlı oyun, 20-23 Aralık tarihlerinde Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde izlenime sunulacak.

Eserde, Aybar Taştekin, Hikmet Körmükçü, Selma Kutluğ, Sezai Aydın, Uğur Dilbaz, Yağmur Damcıoğlu Namak, Zeynep Göktay Dilbaz ve Zihni Göktay rol alıyor.

Oyunda, şiddetli geçimsizlik sonucu boşanıp yıllarca birbirinden ayrı kalan, her karşılaşmada kavgalarını tekrarlayan, birbirlerine dava üstüne dava açan, gülünç duruma düşseler de bu didişmeden adeta zevk alan fakat aslında her şeye rağmen birbirini seven karı-kocanın ve onların arasında kalan genç kızın hikayesi, eğlenceli bir üslupla aktarılıyor.

- "Martı"

Anton Çehov'un yazdığı, Behçet Necatigil'in tercüme ettiği "Martı" oyununda Jülide Kural, Mert Tanık, Pelin Abay, Nazif Uğur Tan, Yeşim Koçak, Mert Asutay, Rozet Hubeş, Ersin Sanver, Hakan Arlı, Mert Aykul, Kamer Karabektaş ve Bahar Çebi izleyici karşına çıkıyor.

İki perdelik oyunun konusu şöyle :

"Sorin Çiftliği'nde bir akşamüstü, çiftliğin hemen yanı başındaki gölün kıyısında hazırlanmış sahnede, genç yazar Treplev'in oyunu oynanacaktır. Annesi ünlü aktris Arkadina, sevgilisi başarılı yazar Trigorin ve ev halkı gösteriyi izlemek için toplanmışlardır. Oyunda Treplev'in aşık olduğu Nina oynayacaktır. Treplev'in hayali sanatta yeni biçimler bulmak, Nina'nın hayali ise ünlü bir aktris olmaktır. Büyük umutlarla başlayan oyun annesinin yüzünden yarıda kesilince, Treplev ve Nina'nın hayatları savrulmaya başlayacaktır."

Oyun, 20-23 Aralık tarihlerinde Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde görülebilecek.

- "Çingeneler Gökyüzünde Yaşar"

Dünya edebiyatının önemli isimlerinden Maksim Gorki'nin ilk öyküsü "Makar Çudra"dan uyarlanan "Çingeneler Gökyüzünde Yaşar" adlı oyun, bir çingene obasındaki deli dolu, gururlu, genç sevdalıların asla vazgeçemeyecekleri aşk ve özgürlük ile nasıl sınandıklarını konu ediniyor.

Ivana Dımıc'ın yazdığı, Gökçe Yurtsal'ın yönettiği oyunda Ali Murat Altunmeşe, Aslı Şahin, Ayhan Anıl, Ayşe Günyüz, Berfu Aydoğan, Burhan Yeşilyurt, Cafer Alpsolay, Can Alibeyoğlu, Didem Poyraz, Dolunay Pircioğlu Kaya, Ebru Üstüntaş, Efe Ünal, Emrah Derviş Soylu, Emre Çağrı Akbaba, Emre Şen, Erhan Özçelik, Esen Koçer, Gökşen Ateş, Hüseyin Tuncel, Müslüm Tamer, Nazife Oğlakçıoğlu, Oğuzhan Oğuz, Orhan Erhan Yıkılmaz, Ömer Naci Boz, Özgür Atkın, Özgür Kaymak, Samet Silme, Seda Çavdar, Selim Can Yalçın, Sevilay Şimşek, Şirin Asutay, Volkan Öztürk, Yasemin Tunca ve Yılmaz Aydın rol alıyor.

Oyun, 21-23 Aralık tarihlerinde Ümraniye Sahnesi'nde gösterilecek.

- "Yangın Yerinde Orkideler"

Mehmet Baydur'un kaleme aldığı "Yangın Yerinde Orkideler" oyununda, Can Ertuğrul, Emin And, Eraslan Sağlam, Gözde İpek Köse, Ömer Barış Bakova ve Zümrüt Erkin izleyici karşısına çıkıyor.

Hülya Karakaş'ın yönetmen koltuğuna oturduğu oyun, 21-23 Aralık tarihlerinde Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde izlenime sunulacak.

Tiyatroseven çocuklar için 24 Aralık'ta "Dedektif Köpek" Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde, "Bir Kümes Hikayesi" Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde, "Pollyanna" Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde, "Bisküvi Adam" Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde, "Palyaço Prens" Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde, "Harikalar Mutfağı" Ümraniye Sahnesi'nde, "Yaşasın Barış" Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde sahnelenecek.

Haftanın diğer çocuk oyunlarında "Define Adası" 21 Aralık'ta Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde, "Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt" 21 ve 22 Aralık'ta Kağıthane Küçük Kemal Çocuk Sahnesi'nde, "Elma Kurdu Kırtık" 21 ve 22 Aralık'ta Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Sahnesi'nde izlenebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :