Seçim nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil

Seçim nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil

Milli Eğitim Bakanlığı: "31 Mart Yerel Seçimleri nedeniyle 1 Nisan Pazartesi okullar bir gün tatil edildi."

Milli Eğitim Bakanlığı, 81 il valiliğine "Mahalli İdareler Genel Seçimleri" konulu bir yazı göndererek, 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek olan seçimler nedeniyle eğitim kurumlarının önemli bir değişikliğe tabi tutulacağını belirtti. Yazıda, eğitim kurumlarının seçmenlere oy kullanma imkânı sağlamak için hazırlandığına dikkat çekildi.

Ancak, seçimlerin özelliği nedeniyle oyların sayım işleminin geç saatlere kadar sürdüğü ve bu durumun eğitim kurumlarının aynı gün içerisinde eğitim öğretime hazır hale getirilmesini engellediği vurgulandı. Bu sebeple, Bakanlık tarafından 1 Nisan 2024 Pazartesi günü eğitim kurumlarının tatil edilmesine karar verildiği ifade edildi.

Ayrıca yazıda, Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında görev yapan yönetici ve öğretmenlerin, 1 Nisan 2024 Pazartesi günü eğitim kurumlarının tatil edilmesi sebebiyle üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yerine getirmiş sayılacakları belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.