Savunma Sanayii 101 ve 401 Programları Başlıyor

Savunma Sanayii 101 ve 401 Programları Başlıyor

Savunma Sanayii Başkanlığı ve Yükseköğretim Kurulu işbirliğiyle hayata geçirilen Savunma Sanayii 101 ve 401 programları, üniversite öğrencilerine ücretsiz eğitim ve istihdam avantajı sunuyor.

Türkiye'nin savunma sanayiindeki potansiyelini artırmak ve gençlerin sektöre ilgisini çekmek amacıyla Savunma Sanayii Başkanlığı ve Yükseköğretim Kurulu işbirliğiyle hayata geçirilen Savunma Sanayii 101 ve 401 programları, üniversite öğrencilerine benzersiz bir eğitim fırsatı sunuyor.

Savunma Sanayii 101 programı, tüm üniversitelerin 1. ve 2. sınıf öğrencileri için tasarlanmışken, Savunma Sanayii 401 programı ise araştırma üniversitelerinde 3. ve 4. sınıf öğrencilerini hedefliyor. Tamamen ücretsiz olan bu eğitim programları, katılımcıların savunma sanayiine dair bilgi birikimlerini artırmak, sektör profesyonelleri ile etkileşim sağlamak ve kendi yeteneklerini keşfetmelerini amaçlıyor.

Başarıyla tamamlayan öğrenciler, sertifika almanın yanı sıra, bu eğitimleri üniversitelerinde kredili seçmeli ders olarak da saydırabilecekler. Ayrıca, programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, savunma sanayiinde istihdam sürecinde de avantaj elde edecekler.

Resmi başvurular bugün itibarıyla başladı ve savunma101.ssa.gov.tr ve savunma401.ssa.gov.tr internet siteleri üzerinden gerekli şartları taşıyan tüm öğrenciler başvuru yapabilecekler.

Bu eğitim programları, gençlerin gelecek planlamalarında önemli bir kaldıraç etkisi sağlayarak Türkiye'nin savunma sanayiindeki yetkinliğini artırmayı hedefliyor. Savunma Sanayii 101 ve 401 programları, gençlere sektöre adım atmaları için benzersiz bir fırsat sunuyor ve Türkiye'nin savunma sanayiindeki geleceği için önemli bir adım olacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.