Şarkışla'da çiftçilere DAP anlatıldı

Şarkışla'da çiftçilere DAP anlatıldı

SİVAS (AA) - Şarkışla'da çiftçiler, Doğu Anadolu Projesi (DAP) yatırımları hakkında bilgilendirildi. Seyfettin Soysal Konferans Salonu'nda düzenlenen...

SİVAS (AA) - Şarkışla'da çiftçiler, Doğu Anadolu Projesi (DAP) yatırımları hakkında bilgilendirildi.

Seyfettin Soysal Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda Gıda Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürü Yüksel Yılmaz, Şarkışla'nın bulunduğu konum itibarıyla tarım ve hayvancılık açısından potansiyeli yüksek bir ilçe olduğunu söyledi.

Yapılacak desteklemelerle bölgenin cazibesinin daha da artacağını vurgulayan Yılmaz, "Cazibe merkezleri teşvik programı kapsamında, tarım ve hayvancılık alanında birçok teşvik ve hibe desteği sağlanmaktadır. Dolayısı ile tarım ve hayvancılık Sivas genelinde ve Şarkışla ilçemizde önü açık ve sürekli avantajlı olduğumuz bir sektördür. Bunu hep birlikte fırsata dönüştürmemiz gerekiyor.” dedi.

Yılmaz, tarım ve hayvancılık alanında bakanlıkça sağlanan teşvik ve desteklerin kapsamı ve içeriği konusunda bilgiler verdi.

Şarkışla Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz ise Şarkışla'nın tarımsal potansiyeli yüksek bir ilçe olduğunu vurgulayarak, tarım ve hayvancılıkla ilgili birçok teşvik ve desteğin bulunduğunu anlattı. Yapılan bu bilgilendirme toplantılarının çiftçilerin bu desteklerden yararlanması noktasında çok faydalı olduğunu dile getiren Oğuz, ilçede tarım ve hayvancılığı geliştirmek için belediye olarak her türlü çalışmayı destekleyeceklerini belirtti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :