Sarıoğlan'da "Huzur Sokağı Projesi"

Sarıoğlan'da "Huzur Sokağı Projesi"

Yardıma muhtaç yaşlı ve engelli vatandaşlar için yaptırılan 16 konutun sahibi kurayla belirlendi

KAYSERİ (AA) - Sarıoğlan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan "Huzur Sokağı Projesi" kapsamında yardıma muhtaç, yaşlı ve engelli vatandaşlar için Palas ile Karaözü mahallelerine yaptırılan 13 sosyal konutun sahipleri kurayla belirlendi.

Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda noter nezaretinde gerçekleştirilen kura çekimine, Kaymakam Hasan Doğan, Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Saadet Saçıntı Ataklı ile huzur sokağında kalacak yaşlılar katıldı.

Proje hakkında bilgi veren Kaymakam Doğan, yaşlılara vefanın bir gereği olarak projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Sarıoğlan’da oturan ve barınma ihtiyacı olan yaşlı ve engelli vatandaşların yaşamlarını daha iyi şartlarda sürdürebilmelerini hedeflediklerini dile getiren Doğan, "Bir taraftan sosyal konutlar yapılırken diğer taraftan evi ve eşyaları iyi durumda olmayan ihtiyaç sahibi birçok vatandaşın evinde gerekli onarımlar yapılıyor. Bugüne kadar proje kapsamında 27 vatandaşın evi onarıldı. Bu projeyle 10'u Palas, 3'ü Karaözü, 6'sı diğer mahallerde olmak üzere 19 konut tamamlandı." diye konuştu.

Konutların yanı sıra çevre düzenlemesi ile park, kamelya ve küçük hobi bahçesi gibi alanlar da oluşturulduğunu ifade eden Doğan, mülkiyeti vakfa ait olan bu evlerde vatandaşların hiçbir ücret ödemeden ömür boyu kalabileceklerini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler