Şanlıurfa'da 60 bin yavru sazan göletlere bırakıldı

Şanlıurfa'da 60 bin yavru sazan göletlere bırakıldı

Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Vekili Açıkgöz:- "Balıkçılığın bölgemizde geliştirilmesini hedefliyoruz"

ŞANLIURFA (AA) - Güneydoğu'nun önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da balıkçılık faaliyetlerinin geliştirilmesi amacıyla Fırat Nehri havzasındaki göletlere 60 bin yavru sazan bırakıldı.

Şanlıurfa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Fırat Nehri havzasındaki göletlerde balık popülasyonunun desteklenmesi ve sportif balıkçılığın gelişmesi için Antalya Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünden 60 bin yavru sazan talep etti.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri, Viranşehir bölgesindeki 5 ayrı gölete 60 bin aynalı ve pullu yavru sazan balığı bıraktı.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdür Vekili Abdullah Açıkgöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölge halkının GAP'ın sunduğu birçok imkanı kullanmaya devam ettiğini söyledi.

Bölgede yaklaşık 50 tesiste balık üretiminin yapıldığını belirten Açıkgöz, "Bu bölgelerdeki vatandaşların göletlerde avcılık yapmalarını ve balık tüketimlerini artırmayı amaçladık. Doğal ortamda balıklarımızın üreyip çoğalmasını sağlamaya çalışıyoruz. Balıkçılığın bölgemizde geliştirilmesini hedefliyoruz. Göletlere bıraktığımız balıklar bir süre sonra çoğalmaya başlayacak. Vatandaşlarımız rahatlıkla bu göletlerde olta balıkçılığı yapabiliyor. Geçen yıl 20 bin balık bırakmıştık bu yıl, bu sayıyı 3 kat artırdık." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :