Sanatın yeni boyutu; Anar Eyni Atölyesi

Sanatın yeni boyutu; Anar Eyni Atölyesi

Japon Parkı yanında açılan yeni yeriyle sanatseverlere hizmet vermeye başlayan Anar Eyni Sanat ve Tasarım Atölyesi, yeni konseptiyle ziyaretçilerini zengin bir sanat dünyasına davet ediyor.

Konya’nın ilk heykel tıraş sanat atölyesi olarak Kent Plaza AVM’de açıldıktan sonra, büyüyen ve gelişen Anar Eyni Sanat Atölyesi, şimdi İstanbul Yolu üzeri Japon parkı yanında Anar Eyni Sanat ve Tasarım Atölyesi olarak hizmet vermeye başladı. Daha önce Anar Eyni Usta’nın öğrencileri olan Furkan Payas ve Şafak Yükseler’in işlettiği Sanat ve tasarım  atölyesine yeni katılan Sanatçı Asil Efe Işın’la birlikte bir çok yeni projeye de imza atmaya başladılar. Yeni yerinde ve yeni tasarımlarıyla dikkatleri üzerine çeken Anar Eyni Sanat ve Tasarım Atölyesi, Konya’ya yeni bir bakış açısı getirecek. Daha önceleri heykel traşlık, resim, metal tasarım sanatları yaptıkların söyleyen Sanatçı Furkan Payas, “Yeni yerimizde sanat adına da büyük değişiklikler yaparak, Konya’da sanata yeni bir boyut kazandırmaya başladık. Sanatsal yenilik olarak Anar Eyni Sanat ve Tasarım Atölyesi, olarak yeni atölyemizi açtık. Bundan sonraki günlerde hem yeni tasarımlarımız hem de sanatsal çalışmalarımızla Konyalı hemşerilerimizi yeni atölyemize bekliyoruz” dedi.

anar-eyni--(21).jpg

SANAT ADINA HER ŞEY

Sanat adına yeni çalışmaların Anar Eyni Sanat ve Tasarım Atölyesi’nde yer aldığını söyleyen Sanatçı Asil Efe Işın, sanatsal endüstriyel çalışların da yer alacağını ifade etti. Masadan arabaya kadar birçok endüstriyel ürüne sanatsal özellikler tasarlayarak bu ürünlere yeni bir boyut kazandırdıklarını anlatan Asil Efe Işın, “Buradaki yaptığımız çalışmalar çok geniş boyutlu olacak. Bunlar arasında kişiye özel tasarımlar takı, mobilya, iç mekan, resim, fotoğraf, heykel gibi çalışmalar yer alıyor. Bunların yanında bir çok daha değişik sanat eserleri çalışmaları yer alıyor. Bunlar arasında da nadide sanat eserleri, iç ve dış mekan tasarım düzenlemeleri de yer alıyor. Bir mekânın sanatsal anlamda düzenlenmesi, boyasından, içindeki tablolar ve her türlü tasarımı yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde de Konya’da yapacağımız çalışmalarla sanatsal olarak yeni ürünlerimiz de sanatseverlerin görücüsüne çıkacaktır” dedi. Sanatsal çalışmaların yer aldığı atölyede, 3 boyutlu yazıcı sistemleri kullanılarak gerçekçi sanatsal ürünlerde yer alıyor. 3 boyutlu yazıcıyla büst madalyon ve heykel gibi eserler özel programlarda çıkarılarak hazırlanıyor.

 

KURS VE SEMİNERLER BAŞLIYOR!

Anar Eyni Sanat Atölyesi, Konya’ya katkı yaptığı sanatsal çalışmaların yanında sanata ilgi gösteren kişilere de kurs ve özel dersler vermeye başladı. Yeni yerinde bir çok işleviyle hizmet vermeye başlayan Anar Eyni Sanat ve Tasarım Atölyesinde Güzel sanatlara hazırlık kursları, Hobi ve sanat kursları, Hindistan’da eğitim almış eğitmenler eşliğinde Yoga ve nefes teknikleri eğitimleri, kişisel terapi kursları, Sergi organizasyonları ve Sanat Danışmanlıkları gibi alanlarda da faaliyet yürütülüyor. 3 farklı branşta 3 farklı sanatçıyla açılan hizmete giren bu atölyede, sanatçılar kendi branşlarında öğrenci yetiştirecekler. Güzel Sanatsal Fakültesine girmek için hazırlık yapan öğrenciler için açılacak olan kurslar branşlara göre olacak. Aynı zamanda açılacak kurslarda hobi amaçlı sanat öğrenmek isteyen öğrenciler de ders alabilecek. Güzel Sanatlar fakültesinde okuyan öğrenciler için de verilecek kurslarda, kendi branşında daha çok ilerlemek isteyen öğrenciler için de kontenjan belirlendi. Servet R. Çolak – Memleket