Sanatçılar demokrasi nöbetinde

Sanatçılar demokrasi nöbetinde

Gaziantep'teki demokrasi nöbetine Doğuş, Afrikalı Ali, Ahmet Selçuk İlkan, İzzet Yıldızhan, Uğur Aslan ve Faik Öztürk'ün de aralarında bulunduğu sanatçı ve sunucular destek verdi

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki için yoğun katılımlı "Demokrasi nöbeti"ne Doğuş, Afrikalı Ali, Ahmet Selçuk İlkan, İzzet Yıldızhan Uğur Aslan ve Faik Öztürk'ün de aralarında bulunduğu sanatçı ve sunucular da destek verdi.

15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda devam eden "Demokrasi nöbeti"ne vatandaşlar, akşam namazının ardından gelmeye başladı. Meydanda ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıyan vatandaşlar, darbe girişimini protesto eden sloganlar attı.

Gecenin sunuculuğunu yapan Gezegen Mehmet, 15 Temmuz akşamından bu yana meydanları dolaşarak halkın coşkusuna ortak olmaya çalıştıklarını söyledi. Liderlerin Yenikapı buluşmasının değerlendiren Gezegen Mehmet, "Yarın Türkiye tarihinde bir tarih yazılacak. Yıllardır beklediğimiz, özlediğimiz tablo olacak. Ben oraya katılacak olan herkese teşekkür ediyorum. Darbecilere karşı siyasetimiz el ele olacak." dedi.

Vatandaşlara "Vatan hainleriyle vatan bekçilerini karıştırır mıyız?" diye soran Gezegen Mehmet'e, vatandaşların cevabı ise "Hayır" oldu.

Faik Öztürk ise halkın Türkiye tarihini yeniden yazdığını belirterek, "Bu kadar dostu, düşmanı etrafında olan bir insan, Allah onu 15 dakika, 10 dakikalarla korudu. Kurban olduğum Allah büyük. Bu insanın her zaman verilmiş sadakası vardır. Türkiye için çok büyük bir şanstır. Allah onu başımızdan eksik etmesin." diye konuştu.

TRT'de spor yorumculuğu ve sunuculuk yapan Ersin Düzen ise darbecilerin TRT binasını ele geçirmeye çalıştıkları 15 Temmuz gecesinde yaşadıklarını aktardı.

Milletin TRT'yi darbecilerin elinden aldığını ifade eden Düzen, şunları söyledi:

"Ben 15 Temmuz günü TRT Genel Müdürlüğündeydim. TRT o esnada teröristler tarafından işgal edilmişti. O binayı tekrar alırken o mücadelenin içinde yer almaktan gurur duyuyorum. Aynı zamanda o geceden bu yana her gece buradaki değerli insanlarla beraber il il meydan meydan dolaştık sizinle beraberdik. Ben Cumhurbaşkanım, Başkomutanım ile gurur duyuyorum. Allah onu başımızdan eksik etmesin, ona uzun ömürler versin. Onun davası bizim davamızdır."

Doğuş ise Fetullah Gülen'in teröristbaşı ve çok tehlikeli biri olduğunu ancak millete tehlikenin sökmediğini vurguladı.

Terörist Gülen'in milletin inancı ile dalga geçtiğinin altını çizen Doğuş, "Ulan haysiyetsiz, sen nasıl darbe yapmayı planlayabilir sivil halka kurşun sıkarsın. Sen aşağılık, haysiyetsiz, şerefsizsin. Sen Allah'a değil, kör şeytana havale ediyorum." dedi.

Programda Şahinbey Belediyesi alana gelenlere aşure ikram etti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :