Sana Havalimanı'na uçuşların başlaması

Sana Havalimanı'na uçuşların başlaması

UNICEF'in Yemen Ofisi İletişim Başkanı Madhuk:- "Bugün, UNICEF'e ait bir uçakla Sana'ya 1,9 milyon doz aşı ulaştığı için mutluyum. Bu miktar difteri, verem ve diğer ölümcül hastalıklara karşı 600 bin çocuğun aşılanmasına olanak sağlayacak"

SANA (AA) - Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), 600 bin çocuğu ölümcül hastalıklardan koruyacak 1,9 milyon doz aşının Yemen'in başkenti Sana'ya ulaştığını bildirdi.

UNICEF'in Yemen Ofisi İletişim Başkanı Racat Madhuk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün, UNICEF'e ait bir uçakla Sana'ya 1,9 milyon doz aşı ulaştığı için mutluyum. Bu miktar difteri, verem ve diğer ölümcül hastalıklarına karşı 600 bin çocuğun aşılanmasına olanak sağlayacak." ifadelerini kullandı.

Yemen'de önlenebilir hastalıklardan dolayı her on dakikada bir çocuğun hayatını kaybettiğini belirten Madhuk, söz konusu aşıların hayat kurtaracağına dikkati çekti.

Sana Uluslararası Havalimanı'na bugün Birleşmiş Milletler (BM) ve Uluslararası Kızılhaç Komitesine (ICRC) ait 4 uçak iniş yapmıştı.

Koalisyon güçleri, Husilerin Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a balistik füze atmasına karşılık 6 Kasım'da Yemen'deki hava, deniz ve kara tüm sınır geçişlerini kapatmıştı.

Sana Uluslararası Havalimanı'nda Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından yaklaşık üç hafta durdurulan "insani yardım uçuşları" 22 Kasım'da yeniden başlamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler