Salih Uçan, Roma'ya uçtu? Salih Uçan kimdir?

Salih Uçan, Roma'ya uçtu? Salih Uçan kimdir?

Roma'ya uçan Salih Uçan, sağlık testlerinden geçirildi. Salih Uçan hangi takıma gidiyor? Salih Uçan AS Roma kulübü ile mi anlaştı? Salih Uçan en pahalı ücretle transfer olan oyuncu ünvanını mı alacak? İşte bu soruların cevapları...

Fenerbahçe'nin kiralanması için ön anlaşmaya vardığı AS Roma kulübü ile transfer sürecini tamamlamak için dün Roma'ya uçan Salih Uçan, sağlık testlerinden geçirildi. Önümüzdeki saatlerde kulüp ile sözleşme imzalaması beklenen Uçan, bu takımın transfer edeceği ilk Türk futbolcu olacak.Roma'ya dün akşam saatlerinde ulaşan Salih Uçan'ın sağlık kontrollerinin bir kısmı, kulübün Trigoria'daki tesislerinde görevli doktorlar tarafından gerçekleştirildi. Daha sonra Roma'nın en büyük hastanelerinden biri olan Gemelli'ye getirilen Uçan'ın geriye kalan kontrolleri de burada yapıldı.

ASHLEY COLE İLE BİRLİKTE KONTROLDEN GEÇTİ
Bu arada Roma'nın bir diğer yeni transferi olan Ashley Cole da, sabah saatlerinde başkente adım attı ve Salih'le aynı anda, aynı odada sağlık kontrollerinden geçirildi. 33 yaşındaki oyuncu, İngiltere'nin Chelsea takımından 2 yıllığına transfer edildi. Cole da, Roma kulübü için Salih gibi bir ilk olma özelliğini gösteriyor. Cole'un, Roma kulübünün renklerine kattığı ilk İngiliz olduğu belirtildi.
Sağlık kontrollerinde bir aksilik olmazsa 20 yaşındaki oyuncunun, gün içerisinde sarı-kırmızılı ekibe kendisini bağlayacak olan sözleşmeye imza atması bekleniyor. Kulüpten alınan bilgiye göre genç oyuncunun tanıtımı için şimdilik basının önünde bir imza töreni yapılmayacak. Buna ilişkin tarihin ise Roma'nın antrenmanlarının başlayacağı 15 Temmuz ya da sonraki bir gün için belirleneceği kaydedildi.

Roma Sportif Direktörü Walter Sabatini'nin 1 yılı aşkın süredir yakın takibe aldığı Salih Uçan, başkent ekibinin formasını giyerse, Türk spor tarihinin yurt dışına en pahalı ücretle transfer olan oyuncusu unvanını da ele geçirecek.

SALİH UÇAN KİMDİR

Salih Uçan (d. 6 Ocak 1994, Marmaris, Muğla) Türk futbolcu. AS Roma'da oynamaktadır.

Kulüp Kariyeri

Marmaris Belediyespor

Futbola Marmaris Belediyespor altyapısında başladı ve ardından 2008 senesinde Bucaspor altyapısına transfer oldu.

Bucaspor

2010 yılında profesyonelliğe geçiş mukavelesi imzalayarak as takıma yükseldi. 2 sene as takımda oynayan Salih, yükselen grafiğiyle dikkat çekmiştir.

Fenerbahçe

2 sene Bucaspor'da as takımda oynayan Salih, Fenerbahçe ve birçok Süper Lig takımın transfer listesine girmiş fakat 1,4 milyon Euro + Okan Alkan karşılığında Fenerbahçe'ye transfer olmuştur. Salih Ziraat Türkiye Kupası'nda Göztepe maçında Fenerbahçe kariyerinde ilk kez bir resmî maçta ilk 11'de forma giymiştir. 14 Mart 2013 tarihinde oynanan Fenerbahçe-FC Viktoria Plzeň maçında takımının ve Fenerbahçe için ilk golünü atmıştır.

Fenerbahçe, 23 Haziran 2014 tarihinde Salih'in İtalyan takımlarından Roma'ya transferi için görüşmelere başlandığını açıklamıştır. 6 Temmuz 2014 tarihinde ise AS Roma kulübüne 2 yıllığına kiralanmıştır.

Milli takım kariyeri

2013 yılında Türkiye'de organize edilen 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda, El Salvador U-20 takımını 3-0 mağlup ettikleri maçta Türkiye U-20 takımı adına 1 gol kaydetmiş, birde asist yapmıştır. 16 Kasım 2013 Türkiye - Kuzey İrlanda hazırlık maçında ise sonradan oyuna girerek A Milli olmuştur.

 

Önceki ve Sonraki Haberler