Sakarya'daki FETÖ/PDY davası

Sakarya'daki FETÖ/PDY davası

Sakarya'da haklarında "kamu görevlisinin suçu bildirmemesi" ve "silahlı terör örgüt üyeliği" suçlarından dava açılan biri firari 8 sanığın yargılanmasına devam edildi

SAKARYA (AA) - Sakarya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, tutuksuz yargılanan 7 avukat ile firari öğretmen hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, bazı tutuksuz sanıklarla avukatları ve yakınları katıldı.

İki celse arasında gelen belgelerin okunması ve zapta geçirilmesinin ardından söz verilen sanık S.Y, ByLock HTS kayıtlarının mahkeme dosyasına getirilmesini talep etti.

Söz alan sanık A.Ö'nün avukatı da müvekkilinin dosyasının bu davadan ayrılmasını, mahkemeye gelen belgeleri inceleyip beyanda bulunmak için süre istedi.

Diğer avukatlar da dosyadaki eksik belgelerin tamamlanmasını ve gelen belgeleri inceleyip beyanda bulunmak için süre talebinde bulundu.

Duruşmada görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, dosyadaki eksik belgelerin tamamlanmasını ve firari sanık Zeynep K. hakkındaki yakalama kararının devamına karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, "ByLock" trafik bilgisi ve haberleşme içeriği ile dijital materyal raporunun İl Emniyet Müdürlüğü'nden istenmesi için müzekkere yazılmasına karar vererek, sanık A.Ö'nün avukatının talebinin reddine hükmetti.

Hakkında yakalama kararı bulunan firari sanık Zeynep K'nin yakalanmasının beklenmesini ve gelen belgeleri inceleyip beyanda bulunmaları için avukatlara süre verilmesini kararlaştıran mahkeme heyeti, dosyadaki eksik belgelerin tamamlanması için duruşmayı 19 Haziran'a erteledi.

- İddianame

Sakarya Cumhuriyet Başsavcıvekili tarafından hazırlanan ve Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, tutuksuz 7 avukat ve firari 1 öğretmen hakkında, "silahlı terör örgütü üyeliği" ile "kamu görevlisinin suçu bildirmemesi" suçlarından 7 yıl 6'şar aydan 17'şer yıla kadar hapis cezası isteniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :