Sağlık melekleri Deniz bebeğin umudu oldu

Sağlık melekleri Deniz bebeğin umudu oldu

İzmir'de Çiğli Bölge Eğitim Hastanesinde dünyaya gelmesinin ardından annesi tarafından terk edilen ve hastane personelinin sahip çıktığı Deniz bebek, sağlık sorunlarıyla mücadele ediyor- Hastane Yenidoğan Kliniği Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Olukman: - "Pazar

İZMİR (AA) - TEZCAN EKİZLER - Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Yenidoğan Servisinde dünyaya gözlerini açan ve annesi tarafından hastanede bırakılan "Deniz bebek", hastane personelinin özverili bakımı sayesinde sağlık sorunlarını aşmaya çalışıyor.

İzmir'de kısa süre önce faaliyete geçen Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi personeli, annesiz ve babasız hastanede kalan minik misafirlerinin sağlığına kavuşması için yoğun çaba sarf ediyor. Doğum sonrası annesinin hastaneden ayrılmasıyla yaşama "yalnız" başlayan Deniz bebek, hastane personelinin desteğiyle doğumdan kaynaklanan enfeksiyon rahatsızlığını aşmaya çalışıyor.

Hastane Yenidoğan Kliniği Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Özgür Olukman, pazar günü dünyaya gelen kız bebeğin 3 kilo 120 gram ağırlığında olduğunu, doğumun hemen sonrası ise tüm hastane personelinin şok yaşadığını belirtti.

Annesi ve yanındaki anneannesinin bebeği istemediklerini söyleyerek hastaneden ayrıldıklarını, kayıplara karıştıklarını bildiren Olukman, önce ne yapacaklarını şaşırdıklarını, ardından resmi prosedürü devreye koyarak emniyet ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileriyle irtibata geçtiklerini belirtti.

Doç. Dr. Olukman, bebeğin dünyaya gelmesinin ardından yaptıkları kontrollerde, annede, kontrolsüz gebelik ve doğumu nedeniyle doğum kanallarında enfeksiyon oluştuğunu, bunun da bebeğe geçtiğini tespit ettiklerini kaydetti.

Bu nedenle bebeğin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkililerine teslim edilmediğini ve tedavisine başlandığını dile getiren Olukman, şöyle konuştu:

"Bebeğin, doğumunun ardından yaşadıkları bizi çok üzdü. Hemen tedavisine başladık, 10 gün içinde sorunlarını aşacağına inanıyoruz. Çocuğun tedavisinin yanında diğer ihtiyaçları da hastane personeli tarafından karşılanıyor. Diğer bebekler annelerinin kucaklarında sıcaklığı hissederken, bu bebeği de hastane personelimiz kucaklıyor" dedi.

Olukman, tedavinin tamamlanmasının ardından bebeğin prosedür gereği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkililerine teslim edeceklerini söyledi.

Yenidoğan Kliniği Sorumlu Hemşiresi Gönül Aslan ise 11 yıllık doğum servisi hemşiresi olduğunu, bebeğin yaşadıklarının tüm hastane personelini üzdüğünü söyledi.

Yaşama dezavantajlı başlayan bebeğe kendilerinin "pozitif ayrımcılık" uyguladıklarını kaydeden Aslan, "Böyle çocuklar, diğerlerine göre hayata negatif başlıyor, onu zor günler bekliyor. Bizim çabamız sağlıklı olması, tek isteğimiz ise annesi ve babasına kavuşması" diye konuştu.

Konuya ilişkin emniyet yetkilileri de doğum yapan annenin kayıtlardaki bilgilerinden yola çıkarak, bebeğin ailesinin kimliğini tespit etmeye çalıştıklarını, incelemelerinin sürdüğünü bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler