Sağlık çalışanlarından "organ nakli" için konser

Sağlık çalışanlarından "organ nakli" için konser

SİVAS (AA) - Sivas'ta sağlık çalışanlarının oluşturduğu koro, organ bağışına dikkati çekmek için konser verdi. Sivas Sağlık Müdürlüğü çalışanlarının...

SİVAS (AA) - Sivas'ta sağlık çalışanlarının oluşturduğu koro, organ bağışına dikkati çekmek için konser verdi.

Sivas Sağlık Müdürlüğü çalışanlarının oluşturduğu "Ayda1" müzik grubu tarafından Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen konser öncesinde konuşan Numune Hastanesi Nefroloji Uzmanı Dr. Mehmet Büyükbakkal organ bağışının önemini vurguladı.

Farkındalık yaratma adına konseri düzenlediklerini söyleyen Büyükbakkal, "Doktorluk mesleğinde çaresiz kaldığımız durumlar oluyor. Bunların başında da organ yetmezlikleri geliyor. Bildiğiniz üzere kalp, böbrek, karaciğer gibi organların yetmezlikleri ölümcül seyredebiliyor, tedavisi mümkün olmuyor ve maalesef hastaları kaybediyoruz. Ancak tıpta son dönemde organ nakliyle başarılı gelişmeler yaşanıyor." dedi

Son yıllarda yapılan atılımlarla çok başarılı nakil ameliyatları yapıldığını ifade eden Büyükbakkal, şunları kaydetti:

"Ülkemizde son rakamlara göre yaklaşık 21 bin 500 böbrek, 2 bin civarı karaciğer olmak üzere toplam da 25 bin civarında hasta organ nakli için sıra beklemekte. Giderek artan hasta sayısı bu listelere eklenmekte ve bu sayının azalması için tek çaremiz organ bağışını arttırmak. Bununla ilgili aktiviteler yapmak lazım. Ülkemizde 2016 yılında kadavradan organ nakli sayısı bin 998 iken canlıdan organ nakli sayısı 4 bin 922'yi buldu. Gelişmiş ülkelerde nakillerin çoğunluğu kadavradan yapılıyor ama ülkemizde farklı bir durum var, daha çok canlıdan organ nakli yapılıyor."

Büyükbakkal, konseri organ bağışına dikkati çekmek ve farkındalık oluşturmak için düzenlediklerini söyledi.

Ardından "Ayda1" müzik grubu tarafından çeşitli şarkılar seslendirildi.

Programı, Vali Davut Gül ve eşi Gülden Gül, Sivas Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Davut Vecdi Ersöz, İl Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam, Sivas Motosiklet Grubu, sağlıkçılar ve vatandaşlar izledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :