Sadece Konya değil tüm Türkiye şok oldu! Konyaspor kazanacak derken herkes skorla şok oldu

Sadece Konya değil tüm Türkiye şok oldu! Konyaspor kazanacak derken herkes skorla şok oldu

Konyaspor Süper Lig’de 27’nci hafta mücadelesinde Alanyaspor’a konuk oldu. Mücadele sonrasında kazanan Konyaspor oldu derken işler bir anda değişti. Yeşil beyazlılar bu sonuçla ligde yerini korudu ancak Alanyaspor puan farkını 3’e indirdi.

Süper Lig’de 3 haftadır kazanamayan ve 8 puan kaybeden Konyaspor, Alanyaspor deplasmanındaa puan aradı. Karşılaşmada kazanan

KADRODA AMİR YOK

Konyaspor, maça Sehic, Skubic, Adil, Abdülkerim, Guilherme, Soner, Rahmanovic, Amilton, Mpoku, Bytyi, Ahmed Hassan onbiriyle başladı. Amir Hadziahmetovic geçtiğimiz hafta gördüğü sarı kart nedeniyle cezalı duruma düşmüştü.

Alanyaspor ise Marafona, Juanfran, Fatih, Furkan, Tayfur, Novais, Umut, Efecan, Emre Akbaba, Candeias, Diedhiou kadrosuyla sahaya çıktı.

Bahçeşehir Okulları Stadyumu'ndaki karşılaşmayı Volkan Bayarslan yönetti. Bayarslan'ın yardımcıları ise Serkan Ok ve Özgür Ertem yaptı.

KONYASPOR SOLUK ALDIRMADI

Maç hızlı başlayan Konyaspor ilk dakikalarda hızlı çıkışlarıyla rakibine üstünlük sağladı. 4 ve 8’inci dakikalarda Alanyaspor defansını zor durumda bırakan yeşil beyazlılar aradığı golü de erken buldu.

ABDÜLKERİM MERHABA DEDİ

Sarı kart cezası nedeniyle geçtiğimiz hafta forma giyemeyen Abdülkerim Bardakçı, 11’inci dakikada takımını 1-0 öne geçiren golü attı.

Golden sonra ataklarını kesmeyen Konyaspor, geriye biraz çekildi.

Kullanılan kornerde topu önünde bulan Candeias düzgün bir vuruşla takımına beraberliği getiren golü attı.

KONYASPOR’DAN CEVAP GECİKMEDİ AMA HAKEME TAKILDI

Konyaspor 30’uncu dakikada çok hızlı çıktı. Organize çıkan yeşil beyazlılarda Rahmanovic topa uzanamadı. Fatih topa dokundu ancak kontrolsüz bir şekilde vurunca top Soner’in önünde kaldı. Soner düzgün bir vuruş yaptı ve kaleci Marafona sağına gelen topu güçlükle çıkardı. Top yine Konyaspor’da kaldı. Guilherme’nin ortasına kafayı Rahmanovic vurdu. Konyaspor’un bu golü hakem tarafından faul gerekçesiyle iptal edildi.

İPTAL SONRASI GOL

Yeşil beyazlıların üzerine daha çok gelmeye başlayan Alanyaspor, 33’te Umut Güneş’in ayağından bulduğu golle 2-1 öne geçti.

KONYASPOR ŞOKA GİRDİ

36’da Alanyaspor yine hızlı geldi. Yapılan ortaya kafa vurmak isteyen Skubic’e Candeias müdahale etti. Bu esnada top Skubic’in eline çarptı. Hakem Alanyaspor lehine penaltıya hükmetti.

Penaltıyı Diedhiou gole çevirdi ve durum 3-1’e geldi.

Pozisyona itiraz eden Abdülkerim ve Skubic sarı kart gördü.

KONYASPOR DONDU KALDI

Rakibinin üzerine daha çok giden Konyaspor, aradığı golü bir türlü bulamadı.

Ataktan dönen top bir anda Alanyaspor ani atağına dönüştü. 42’de Novais topu önünde buldu ve kaleci Sehic’i avladı. Durum 4-1 oldu.

45+1’de Rahmanovic’in pasına hareketlenen Ahmed Hassan golü attı ancak pozisyon ofsayt.

İlk yarıda başka gol olmadı ve takımlar soyunma odasına 4-1’le girdi.

OYUN DİSİPLİNİ ÇÖKTÜ

Son haftalarda kalesinde çok gol gören Konyaspor’da özellikle ilk yarıda defans hattında yaşanan sorunlar göze battı. Orta sahası da hızlı geçilebilen Konyaspor’da bloklar arası bağlantıların kesildiği net bir şekilde görüldü.

LİGİN EN AZ GOL YİYEN TAKIMIYDI

Konyaspor, bu haftaya kadar ligin en az gol yiyen ikinci takımı konumunda bulunuyordu. Son 4 haftada kalesinde 12 gol görmüş oldu.

İKİNCİ YARI BAŞINDA DEĞİŞİKLİK

Konyaspor ikinci yarıya Endri Çekici ve Cikalleshi’yle başladı. Amilton ve Mpoku kenara geldi.

AHMED HASSAN GÖĞE ÇIKTI

Rakibine sürekli yüklenen Konyaspor’da Bytqi ortaladı. Ahmed Hassan müthiş yükseldi ve topa kaleci Marafona’nın üzerinden kafayı vurdu. Konyaspor’un her pozisyonunu inceleyen hakem Volkan Bayarslan, en az 4 dakika pozisyonun incelenmesini bekledi.

Pozisyonu derinlemesine inceleyen hakem Bayarslan, golü ofsayt gerekçesiyle iptal etti. Ancak topa vuruş yapan Ahmed Hassan’ın ofsaytta olmadığı görüldü.

ABDÜLKERİM’DEN HÜCUMA KATKI

Konyaspor’un başarılı defans oyuncusu Abdülkerim Bardakçı, Alanyaspor karşısında atak çıkışlarında önemli işler yaptı. Rakip kaleye zaman zaman tehlikeli şutlar atan Abdülkerim, oyunuyla mest etti ama bu oyunu takımına yetmedi.

RAHMANOVIC ÇIKTI

62’de Konyaspor’da çok çalışan isimlerden olan Rahmanovic, oyundan çıktı ve yerine Michalak girdi.

ERAY’A KIRMIZI KART

Bir pozisyona itiraz eden yedek kulübesindeki kaleci Eray Birniçan 68’de hakem Volkan Bayarslan tarafından kırmızı kartla cezalandırıldı.

ADİL ÇIKTI

Defansta en çok eleştirilen isimlerden biri olan Adil Demirbağ Teknik Direktör İlhan Palut tarafından oyundan alınırken yerine Musa Çağıran girdi.

Orta sahada etkisiz kalan Soner’in yerine oyuna Oğulcan Ülgün girdi.

MAÇI BİTİREN GOL

Alanyaspor mücadelenin sonlarında Konyaspor’un üstüne daha fazla gelmeye başladığı sıralarda Alanyasporlu Oğuz, 87’de düzgün bir vuruşla takımına 5’inci golü kazandırdı. Durum 5-1 oldu.

KONYASPOR İKİNCİ AMA

Ligde yaptığı puan kayıplarına rağmen Konyaspor, ikinci sıradaki yerini korudu. Yeşil beyazlılar bu skorla 49 puanda kalırken Alanyaspor 43 puana yükseldi.

Mücadele Alanyaspor'un 5-1 üstünlüğüyle tamamlandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum