Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

Bilindiği gibi AK Parti'nin yeni dış politikası düşmanların sayısını azaltma, dostlarının sayısını ise artırma yönündedir. Bu bağlamda, Suriyeli mültecilerin Türk vatandaşlığına alınmaları şüphesiz ki Batı ülkelerini memnun edecektir"

ANKARA (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, AK Parti'nin yeni dış politikasının, düşmanların sayısını azaltmayı, dostlarının sayısını arttırmayı öngördüğünü belirterek, "Bu bağlamda, Suriyeli mültecilerin Türk vatandaşlığına alınmaları şüphesiz ki Batı ülkelerini memnun edecektir." ifadelerini kullandı.

Kamalak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin Suriye başta olmak üzere dış politikasına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Suriye ile sıcak ilişkilerin, ABD Başkanı Obama'nın "Esad yürüyen bir ölüdür. En kısa zamanda gidecektir" sözlerinin ardından, yerini gerginliğe bıraktığını öne süren Kamalak, "İktidar, 15 gün içinde Şam Camisi'nde namaz kılmanın müjdesini verdi. Buna göre Esad, tıpkı Saddam gibi, tıpkı Kaddafi gibi gidecek, Suriye'de Türkiye ile uyumlu, hatta Türkiye'nin kontrolünde bir hükümet kurulacaktı. Belki de Hatay'ın Türkiye'ye katılması gibi bir referandumla Suriye Türkiye'ye katılacaktı. Böylece küresel emperyalistlerin oyunları ile elimizden alınmış olan Musul ve Kerkük yüzyıl sonra barış yoluyla, Misak-ı Milli'ye uygun olarak yeniden anavatana Türkiye'ye katılacaktı." ifadelerini kullandı.

Bu durumun ise terör sorununun kendiliğinden sona ermesine sebep olacağının düşünüldüğünü savunan Kamalak, şunları kaydetti:

"Gelinen noktada sonuç ortadadır. Geriye dönüp baktığımızda görüyoruz ki 15 günde gidecek olan Esad, aradan altı yıl geçmiş olmasına rağmen hala yerinde duruyor. 12 milyon Suriyeli yerinden yurdundan olmuş, 3 milyon Suriyeli Türkiye'ye sığınmış, mülteci kampına dönen Türkiye, Batı'nın sınır bekçisi haline gelmiştir. İktidar, Suriyeli mültecilerin Türk vatandaşlığına alınmalarını sosyal bakımdan şart görebilir. Çünkü bu insanların hiç değilse çok önemli bir bölümünün Suriye'ye dönmeleri gibi bir ihtimal gözükmüyor."

Kamalak, AK Parti'deki oy kaymalarına karşı Suriyeli sığınmacıların Türk vatandaşlığına alınmalarının blok oy anlamına gelebileceğini iddia ederek, "Bilindiği gibi AK Parti'nin yeni dış politikası düşmanların sayısını azaltma, dostlarının sayısını ise artırma yönündedir. Bu bağlamda, Suriyeli mültecilerin Türk vatandaşlığına alınmaları şüphesiz ki Batı ülkelerini memnun edecektir." ifadelerini kullandı.

Saadet Partisinin, sığınmacı sorununun çözümüne yönelik bu girişimlerin hiçbirini gerçekçi bulmadığının da altını çizen Kamalak, kendilerine göre gerçek ve doğru çözümün sığınmacılara vatandaşlık vermeden önce Suriye'nin toprak bütünlüğünü temin etmek olduğunu dile getirdi.

Suriye'de barış ortamının sağlanmasının şart olduğunu savunan Kamalak, "Türkiye'nin birlik ve bütünlüğü Suriye'nin toprak bütünlüğüne bağlıdır. Suriyeli mültecilerin can ve mal emniyeti içinde kendi özgür iradeleriyle ülkelerine dönmelerini sağlamak gerekir. Kısacası çözüm yolu barıştan geçer. Saadet Partisi olarak, Suriye, Irak, Libya ve Mısır ile Türkiye'nin barışması konusunda arabuluculuk yapabileceğimizi aziz milletimize tarihi bir görev olarak bildirmek isterim." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler