Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Ulyukaev'in gözaltına alınması

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Ulyukaev'in gözaltına alınması

Kremlin Basın Sözcüsü Peskov:- "Ulyukaev'in rüşvet iddiasıyla gözaltına alınması ülkedeki yatırım ortamını etkilemeyecek"- "İnsanların, hangi konumda olursa olsun yolsuzlukla mücadele edildiğini görüyor olması Rusya'nın iş ortamı için olumlu bir gelişme"

MOSKOVA (AA) - Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Aleksey Ulyukaev’in rüşvet iddiasıyla gözaltına alınmasının ülkedeki yatırım ortamını etkilemeyeceğini söyledi.

Dmitriy Peskov, Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Ulyukaev’in dün gece rüşvet iddiasıyla gözaltına alınmasıyla ilgili Moskova’da gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Dünyada yolsuzluğun olmadığı bir ülke bulunmadığını ifade eden Peskov, "Bu sebeple tam aksine, insanların, hangi konumda olursa olsun yolsuzlukla mücadele edildiğini görüyor olması Rusya’nın iş ortamı için olumlu bir gelişme." dedi.

Ulyukaev’in, rüşvet iddiasıyla gözaltına alınmasının ülkedeki yatırım ortamını etkilemeyeceğini savunan Peskov, "Ancak yolsuzlukla mücadele konusunda Ulyukaev örneğini kullanmak doğru değil. Zira mahkeme henüz bir karar vermedi." ifadesini kullandı.

Peskov, daha önce yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ulyukaev'in gözaltına alınması sürecindeki tüm detaylarla ilgili önceden bilgisi olduğunu söylemişti.

Bu arada, Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, Ulyukaev’in yerine Rusya Ekonomik Kalkınma Bakan Yardımcısı Yevgeny Yelin’in vekalet etmesine yönelik kararnameyi imzaladı.

Rus medyasında yer alan haberlerde, Ulyukaev’in, dün gece gözaltına alınmadan önce görevini Yelin'in yurt dışında olması nedeniyle geçici olarak bir diğer yardımcısı Aleksey Vedev’e devrettiği bildirilmişti.

Ulyukaev, Rus petrol şirketi Bashneft’in, ülkenin en büyük petrol şirketi Rosneft’e satışı konusunda hükümet adına olumlu görüş beyan etmek için Rosneft şirketinden tehditle 2 milyon dolar aldığı iddiasıyla dün gece gözaltına alınmıştı. Rus bakanın 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması bekleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :