Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Kazakistan’da

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Kazakistan’da

Kazakistan Dışişleri Bakanı Abdrahmanov ile Rus mevkidaşı Lavrov, Astana'da ortak basın toplantısı düzenledi - Abdrahmanov:- “Bir sonraki Suriye toplantısında esirlerin ve tutukluların serbest bırakılması ile UNESCO’nun koruması altındaki tarihi yerlerin

ASTANA (AA) - Kazakistan Dışişleri Bakanı Kayrat Abdrahmanov, Suriye konulu gelecek Astana toplantısında esirlerin ve tutukluların serbest bırakılması ve tarihi yerlerdeki mayınların temizlenmesi konularını ele alacaklarını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, resmi ziyaret için geldiği Kazakistan’ın başkenti Astana’da Kazak mevkidaşı Abdrahmanov ile görüştü.

Basına kapalı görüşmenin ardından bakanlar, ortak basın toplantısı düzenledi.

Abdrahmanov, görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra Avrasya Ekonomik Birliği (AEB), Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT), Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ), Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) ve başka entegrasyon ve uluslararası birlikler çerçevesinde etkileşim konularının ele alındığını belirtti.

Görüşmede, terörizmle mücadele, nükleer silahsızlandırmanın da tartışıldığına dikkati çeken Abdrahmanov, “Suriye krizinin çözülmesinde Astana sürecinin rolünü de görüştük. Genel olarak görüşmeden memnun kaldım.” ifadelerini kullandı.

Abdrahmanov, "Bir sonraki Suriye toplantısında esirlerin ve tutukluların serbest bırakılması ile UNESCO’nun koruması altındaki tarihi yerlerin mayınlardan temizlenmesini görüşeceğiz." dedi.

Lavrov da görüşmede, Yakın Doğu ve Afganistan’daki terörizmle ilgili fikir alışverişinde bulunduklarına işaret ederek, “Bunlar bize komşu bölgeler. Dolayısıyla terörizmi durdurmak ve aynı zamanda bu bölgelerde istikrarlı ve sağlam barışın sağlanması için çabaları birleştirmek konusunda aynı fikirdeyiz.” şeklinde konuştu.

Rus Bakan, Suriye konulu Astana toplantısına katılımcı ülke sayısının artırılmasıyla ilgili soru üzerine, "Rusya bu konuyu tartışmaya açık. Ancak bu süreci başlatan tüm garantör ülkelerin onayı gerekiyor." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler