Rusya Başbakan Yardımcısı Rogozin Mısır'da

Rusya Başbakan Yardımcısı Rogozin Mısır'da

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Rogozin ile görüştü

KAHİRE (AA) - Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitry Rogozin'i başkent Kahire'de kabul etti.

Resmi temaslarda bulunmak için Mısır'a gelen Rusya Başbakan Yardımcısı Rogozin, beraberindeki heyetle Cumhurbaşkanı Sisi tarafından başkent Kahire'deki İttihadiyye Sarayı'nda kabul edildi.

Cumhurbaşkanlığı ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sisi görüşmede, Mısır-Rusya ilişkisinin gücüne işaret ederek, iki ülke arasındaki sivil ve askeri üretim alanında iş birliğinin artırılmasına ilişkin isteğini dile getirdi.

Mısır'da Rus sanayi bölgesi kurulması gibi iki ülke arasında çeşitli ekonomik ve endüstri alanlarındaki ortaklığın pekiştirilmesi gerektiğine işaret eden Sisi, Mısır'ın Rusya için Arap ve Afrika ülkeleri arasında önemli bir bağlantı noktası olduğunu vurguladı.

Rogozin ise ülkesinin Mısır ile tarihi bağlara sahip olduğunu belirterek, Devlet Başkanı Vladamir Putin'in farklı alanlarda iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi için çaba sarf ettiğini söyledi.

Mısır'ın terörle mücadele çalışmalarına da değinen Rogozin, Mısır'ın bölgede önemli bir rolü olduğunun altını çizdi.

Rogozin'in, iki günlük Mısır ziyaretinin ardından ülkesine döndüğü ifade edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler