Rus Büyükelçi Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesi

Rus Büyükelçi Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesi

Türkiye Camii ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Kıyak:"Kayseri'de 14 askerin şehit edilmesi ve Rusya Büyükelçisi'nin öldürülmesi dış güçlerin bir oyunudur. Devletimiz bunların hakkından inşallah gelecektir"

SAKARYA (AA) - Türkiye Camii ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, Kayseri'de 14 askerin şehit edilmesi ve Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesinin dış güçlerin bir oyunu olduğunu belirterek, devletin bunların hakkından geleceğini bildirdi.

Kıyak, yaptığı yazılı açıklamada, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Karlov'a karşı gerçekleştirilen saldırıyı lanetlediğini ve Rus halkına başsağlığı dilediğini ifade etti.

Bu saldırının teröre karşı uluslararası iş birliği ve dayanışmanın güçlenmesinin çok önemli olduğunu gösterdiğini vurgulayan Recep Kıyak, "Kayseri'de 14 askerin şehit edilmesi ve Rusya Büyükelçisi'nin öldürülmesi, dış güçlerin bir oyunudur. Devletimiz bunların hakkından inşallah gelecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Ülkenin başında cesareti, feraseti, dirayeti ve her şeyiyle sorumluluk alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve bakanlara kimin destek, kimin köstek olmaya çalıştığını ibretle takip ettiklerini belirterek, "Yeni bir kaygı yaratmak isteyen mihraklara fırsat verecek yanlışlıklara düşülmemesi gerekir. Oyun içinde oyun kuran, kan, kin ve ihanetten beslenen güruh ve bu güruhla beraber hareket eden hainlere dikkat edilmelidir. Sabır, metanet ve büyük bir samimiyetle yürütülen bu birlik ve beraberliğe katkıda bulunan herkesi, bu milletimiz unutmayacaktır." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler