Rus Büyükelçi Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesi

Rus Büyükelçi Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesi

BBP Genel Başkanı Destici:- "Bu türden kanlı terör saldırıları ne Halep'e ne de diğer bölgelere çözüm olmayacağı gibi daha ağır sonuçlar da doğurabilir"- Hak-İş Genel Başkanı Arslan:- "Geniş bir coğrafyada ürkütücü oyunların oynanmaya çalışıldığı bu süreç

ANKARA (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Rus Büyükelçi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin, "Bu türden kanlı terör saldırıları ne Halep'e ne de diğer bölgelere çözüm olmayacağı gibi daha ağır sonuçlar doğurabilir." ifadelerini kullandı.

Destici, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un, Ankara'da katıldığı bir fotoğraf sergisinde silahlı saldırısı sonucu öldürülmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Büyükelçi Karlov'a yönelik saldırıyı kınayan Destici, yaşananların çok üzücü olduğunu belirtti. Saldırının Türkiye'nin dış itibarına, güvenliğine ve Rusya-Türkiye ilişkilerini yok etmeye yönelik olduğunu belirten Destici, şunları kaydetti:

"Rus Büyükelçi'nin hayatını kaybetmesinden, ülkemizde böyle bir saldırının gerçekleşmiş olmasından ötürü büyük üzüntü duyuyorum. Hem ülkemize hem de Rusya'ya geçmiş olsun derken Büyükelçi'nin ailesine ve Rus halkına başsağlığı diliyorum. Bu türden kanlı terör saldırıları ne Halep'e ne de diğer bölgelere çözüm olmayacağı gibi daha ağır sonuçlar da doğurabilir. Temennim odur ki bu kanlı saldırı Rusya-Türkiye ve iki milletin ilişkilerine zarar vermez ve sağduyu hakim olur."

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ise Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov’a yönelik terör saldırısını kınayarak, İstanbul ve Kayseri’de yaşanan terör saldırılarının ardından Ankara’da Rus Büyükelçiye yönelik saldırı ile Türkiye'nin bir kaosun içine çekilmek istendiğini belirtti.

Türkiye'nin birlik ve beraberlik duygusuyla zor günleri atlatacağını ifade eden Arslan, şunları kaydetti:

"Geniş bir coğrafyada ürkütücü oyunların oynanmaya çalışıldığı bu süreçte bütün dünyanın, ülkelerin ve vatandaşların büyük bir sağduyu ile hareket etmesi gerektiğine inanıyoruz. Rus devletine, Rus halkına ve ülkemize başsağlığı dileğinde bulunuyoruz. Terör saldırıların, terörist faaliyetlerin bir an önce son bulmasını temenni ediyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler