Rus Büyükelçi Karlov'un öldürülmesi

Rus Büyükelçi Karlov'un öldürülmesi

Alanya'daki Rus dernek ve okul yöneticileri, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile bir araya gelerek dostluk ve birlik mesajları verdi

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Alanya ilçesinde faaliyet gösteren Rus dernekleri ve okul temsilcileri, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile bir araya gelerek, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a yönelik silahlı saldırıyı kınadı.

Başkan Yücel, Alanya Belediyesi Hasanağalar Konağı'nda Alanya Rus-Ortodoks Kilisesi Başkanı Dina Adzhieva, Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği ( ARDİD) Başkanı Tatyana Ribkina, Alanya Uluslararası Eğitim ve Danışmanlık Enstitüsü (EDURUS) Başkanı Elena Sautivanova, Alanya Rus Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ekatarina Gündüz, Akdeniz Güven Derneği Başkanı Güzel Baycan, Özel Klassika-M Uluslararası Rus Okulu temsilcileri ve Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu ile bir araya geldi.

Yücel, burada yaptığı açıklamada, Karlov'a yapılan saldırının iki ülkenin dostluğunu bozamayacağını söyledi. Büyükelçiye yapılan hain saldırıyı bölge halkı olarak kınadıklarını belirten Yücel, "Alanya'da çeşitli kültürler, dinler, diller birlikte yaşıyor. Biz çok dilli, çok dinli, çok medeniyetli toplumlarla yaşamaktan mutluyuz." dedi.

Alanya'ya yerleşen yabancılar arasında Rusların birinci sırada olduğuna işaret eden Yücel, "Bu saldırı bizim Ruslarla barış içinde yaşamamızı kabullenemeyenler tarafından yapılan bir saldırıdır. Biz sadece Ruslarla değil tüm dünya milletleriyle barış içinde yaşamak istiyoruz. Belediyemiz bünyesinde kurulan Yabancılar Meclisi de bunun en güzel örneğidir." diye konuştu.

- "Karlov'un Türk-Rus dostluğuna büyük emeği oldu"

Alanya Rus Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ekatarina Gündüz ise Rus Büyükelçi Karlov'un Türk-Rus dostluğunda büyük emeği olduğunu vurguladı. İki ülkenin dostluğunun bozulamayacağını ifade eden Gündüz, "Hatta daha da güçleneceğiz. Terörün amacı insanlarda panik yaratmak. Onlar bunu başaramayacaklar." dedi.

İki ülke insanının dostluğunu bu tür olayların bozmayacağını kaydeden EDURUS Başkanı Elena Sautivanova da "İnşallah bir daha böyle bir olay yaşamayız. Biz Türkiye'de ve dolayısıyla Alanya'da yaşamaktan mutluyuz." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler