RTÜK, 14 ilden yerel ve bölgesel yayıncıları Konya'da buluşturacak

RTÜK, 14 ilden yerel ve bölgesel yayıncıları Konya'da buluşturacak

RTÜK, yerel ve bölgesel yayıncıları buluşturacağı ve ilk etapta İç Anadolu Bölgesini kapsayacak olan çalışma toplantısı 14 ilden yayıncıların katılımıyla Konya'da gerçekleştirilecek

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK), yerel ve bölgesel yayıncıları buluşturacağı ve ilk etapta İç Anadolu Bölgesini kapsayacak olan çalışma toplantısı Konya'da düzenlenecek. Toplantı 14 ilden yayıncıların katılmıyla gerçekleştirilecek.

Yayıncılık alanını düzenleyen ve denetleyen Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, sektöre rehber olmayı sürdürüyor. Türkiye'de yayın yapan uluslararası ve ulusal yayıncılarla geçen yıl yapılan toplantıların ardından şimdi de yerel ve bölgesel radyo ve televizyonlar, aynı çatı altında buluşturulacak.

Çalışma toplantısına Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, Antalya, Burdur, Eskişehir, Isparta, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Mersin, Nevşehir ve Niğde'den yayıncılar katılacak.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ YAYINCILARIN SORUNLARI DA KONUŞULACAK

Yerel görsel ve işitsel medya kuruluşlarını destekleyen RTÜK, istişare toplantısı için yer olarak Konya'yı belirledi. Farklı illerden gelen radyo ve televizyon temsilcilerinin beklenti ve talepleriyle sektöre ilişkin önerilerinin not edileceği toplantıda Üst Kurul yetkilileri, yayıncılık alanına dair sunumlar yapacak. Sonrasında da ilgili birimler toplantı çıktılarını yakından takip ederek, muhtemel sorunların çözümleri hayata geçirilecek.

Bunların yanı sıra deprem bölgesi olan 11 ildeki radyo ve televizyon yayıncılığının yarını da masaya yatırılacak. Sektör temsilcilerinin önerilerini dinleyecek Üst Kurul yetkilileri, afetzede yayıncıların durumlarını gözden geçirecek.

"İç Anadolu Yerel ve Bölgesel Yayıncılar Buluşması" 4 Mart tarihinde Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.