Roman kadınlara istihdam garantili kurs

Roman kadınlara istihdam garantili kurs

Kırklareli'de dezavantajlı Roman kadınların iş hayatına kazandırılması amacıyla Sosyal Dayanışma Merkezinde, dikiş nakış kursu açıldı

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Valiliğince dezavantajlı kadınların iş hayatına kazandırılması amacıyla Sosyal Dayanışma Merkezinde (SODAM) iş garantili dikiş nakış kursu açıldı.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Şenay Yener, SODAM’da düzenlenen kursun açılışında, bu tür kursların Roman vatandaşların topluma entegrasyonu için önemli olduğunu söyledi.

SODAM olarak yaklaşık bir yılda 881 Roman kadına eğitim verdiklerini belirten Yener, 50 kadının da işe yerleştirilerek istihdam edildiğini kaydetti.

Kırklareli'de Roman vatandaşlara yönelik örnek çalışmalar yaptıklarını dile getiren Yener, kurslara ilgi gösteren vatandaşlara da teşekkür etti.

Roman vatandaşların iş hayatına atılmalarını önemsediklerini aktaran Yener , "Roman kadınlarımızın istihdamı çok önemli. Bu nedenle Kırklareli Valimiz Esengül Civelek’in talimatlarıyla kadınların kendi ayakları üzerinde durabilmeleri amacıyla çalışmalar başlattık. Merkezimizde kuaförlük, dikiş nakış, mum oymacılığı, takı tasarım gibi birçok kurslar açıyoruz. Kadınlarımız katıldıkları kursları başarıyla tamamladıktan sonra istihdam ediliyor. İş verenlerimiz de bize gereken desteği sağlıyor.” diye konuştu.

İŞKUR Şube Müdürü Zafer Er ise kurslara katılan Roman kadınlarına günlük 20 lira ödeme yapıldığını hatırlattı.

Kurslara gösterilen ilgiden memnun olduklarını aktaran Er, Roman vatandaşların topluma entegresi için yeni çalışmalar yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :