Roman çocuklar ingilizce öğrenecek

Roman çocuklar ingilizce öğrenecek

Roman çocuklar 30 gün boyunca internet aracılığıyla yabancı öğretmenlerden İngilizce kursu alacak

EDİRNE (AA) - Edirne’de, Roman çocuklara özel İngilizce kursu verilecek.

Edirne Belediyesi tarafından başlatılan "Deniz Yıldızı Projesi" kapsamında Roman çocuklar İngilizce öğrenecek. Edirne Belediyesi ve Trakya Romanları Eğitim Geliştirme ve Kültür Araştırma Derneği işbirliğiyle düzenlenecek program kapsamında Roman çocuklar on-line olarak yabancı dil eğitimi alacak.

Trakya Romanları Eğitim Geliştirme ve Kültür Araştırma Derneği Başkanı Çetin Örs, eğitimlerin 30 ders saati süreceğini belirterek, derslerin internet üzerinden yabancı dil öğretmenleri vasıtasıyla yapılacağını söyledi.

Böyle bir projenin Türkiye'de ilk kez uygulandığını ifade eden Örs, şöyle devam etti:

“Bu projemiz bizler için çok önemli. Çünkü çocuklarımızın gelişimi için eğitim çok önemli. İngilizce de günümüzde çok kullanılan dil. Edirne de tarihi ve turistik bir kent ve burada yaşayan çocuklarımızın İngilizce bilmeleri onlar için faydalı olacak. Dersler 30 gün sürecek. Eğitimler on-line olarak internet üzerinden yapılacak ve daha çok konuşma İngilizcesi ağırlıklı olacak. Dersler Edirne Dernekler Federasyonu binasında yapılacak. İnşallah hedeflediğimiz gibi çocuklarımız İngilizce seviyelerini geliştirir.”

Örs, eğitimin sonunda çocukların İngilizce tiyatro gösterisi yapacaklarını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler