Roma'da Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu

Roma'da Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu

Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği'nde, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resepsiyon verildi

ROMA (AA) - Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 93. yıl dönümü, Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği'nde verilen resepsiyonla kutlandı.

Büyükelçilik rezidansında düzenlenen resepsiyonda, Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Aydın Adnan Sezgin, Büyükelçilik Müsteşarı Sinem Mingan ve eşi Mecit Can Mingan ile Silahlı Kuvvetler Ataşesi Vekili Deniz Kurmay Yarbay Hasan Kıplapınar, konukları kapıda karşıladı.

İtalyan iş, sanat, siyaset ve diplomasi camiasından çok sayıda kişiyi bir araya getiren Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna, 500'ü aşkın davetli katıldı.

İtalya Cumhuriyet Senatosu, Dışişleri Bakanlığı ve yüksek yargıdan üst düzey yetkililerin de yer aldığı resepsiyonda, NATO-Parlamenter Asamblesi Ortadoğu ve Akdeniz Özel Grubu Toplantısı için Roma'ya gelen AK Parti'li milletvekilleri Osman Aşkın Bak, Ahmet Berat Çonkar ve Ertan Aydın, CHP'li milletvekilleri Deniz Baykal, Metin Lütfi Baydar ve Faik Öztrak ile MHP Milletvekili Oktay Vural hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bayram mesajının okunmasının ardından, geçen yaz çıkarılan kararname kapsamında Roma'daki görevini tamamlayan Büyükelçi Sezgin, veda konuşması yaptı.

İtalya'da iki yılı aşkın bir süredir görev yapan Sezgin, İtalya Dışişleri Bakanlığı başta olmak üzere bütün kurumlara kendisine verilen desteklerden dolayı teşekkür etti. Sezgin, bundan sonra da hem mesleki hem de kişisel hayatında Türk-İtalyan ilişkilerinin savunucusu olacağını söyledi.

Resepsiyonda davetlilere, Türk mutfağının dünyaca ünlü lezzetlerinden ikram edildi.

Bu arada, resepsiyon nedeniyle Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği'nin bulunduğu Gamberini Sarayı, kırmızı beyaz renklerle aydınlatıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :