Rida Derneği’nde Genel Kurul yapıldı

Rida Derneği’nde Genel Kurul yapıldı

3 kıta, 23 ülke ve 100’ü aşkın bölgede kesintisiz sürdürdüğü çalışmalar ile kamuoyunun büyük takdirini kazanan RİDA Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği’nin genel kurulu yapıldı.

RİDA dernek merkezinde gerçekleştirilen genel kurula yönetim kurulu üyeleri ile dernek üyeleri katıldı. Açılış ve gündemin okunmasının ardından divan belirlendi. Divan başkanlığına Fatih Bayram getirildi. Bayram başkanlığında oluşturulan divanda, gündem maddeleri tek tek okunarak üyelerin onayına sunuldu. İlk olarak dernek başkanı Tamer Kalender derneğin son 3 yılda yaptığı çalışmalardan oluşan bir sunum yaptı. Daha sonra yönetim kurulu raporu, denetim kurulu raporu, bilançolar, gelir ve gider tabloları ve raporlar ayrı ayrı okunarak üyelerin oyuna sunuldu ve ibra edildi. Üyelerin onayı ile yeni yönetim kurulu seçildi.

 

img_9928.jpg

 

RİDA Derneği başkanı Tamer Kalender, derneğin geldiği noktadan memnun olduklarını belirtti. Kalender RİDA derneğinin 2010 yılında kurulduğunu ve gerçekleştirilen yetim projesi ile 33 yetimle başlayan çalışmaların bugün 23.000 yetim ve Kuran Kursu öğrencisine ulaştığını söyledi. Yapılan çalışmalar için “maliyeti küçük ama bereketi büyük bir çalışmadır” ifadesini kullanan Kalender, başta üyeler olmak üzere tüm hayırseverlerden destek beklediklerini söyledi. Kalender sözlerine şu şekilde devam etti: “Allah’ın yardımı ile çok kısa bir sürede, derneğimiz siz üyelerimiz ve hayırseverlerinde desteği ile bugün 23 ülkeye ulaştı. Ve 100’ü aşkın bölgede başta yetim çalışması başta olmak üzere eğitim, irşat, sağlık, acil insani yardım, mescitler ve su kuyuları gibi onlarca hizmete imza atmıştır. Bütün bu hizmetleri ve daha fazlasını siz hayırsever vatandaşlarımızın destekleri ile gerçekleştirdik. Hizmette kabuğuna sığmayan RİDA, bağımsız olarak çalışmalarını sürdürecektir. Bizim hayırsever vatandaşlarımızdan isteğimiz, dün olduğu gibi, bugünde ve bundan sonrada bizlere olan desteklerini sürdürmeleridir” dedi. Kalender ayrıca yapılan bu çalışmaların günden güne büyüyerek geliştiğini ve büyük hayırlara vesile olduğunu söyledi Kalender son olarak çalışmalara katkı sağlayanlara teşekkür etti.

 

img_9923.jpg

RİDA Derneğinin yönetim kurulunda ise şu isimler yer almakta:

Tamer Kalender: Yönetim kurulu başkanı.

Ertuğrul Şentürk: Başkan Yardımcısı

Selim Doğdu: Sayman

Ali Sami Palaz: Üye

Hilmi Mehmet Esirgen: Üye

Kaynak:HABER MERKEZİ

Etiketler :