Ribat'tan Memleket’e ziyaret

Ribat'tan Memleket’e ziyaret

RİBAT Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Küçüktoka, Memleket Gazetesi’ni ziyaret etti.

RİBAT Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Küçüktoka; beraberinde Yönetim Kurulu Üyeleri Abdullah Çay ve Murat Döğdü ile birlikte Memleket İmtiyaz Sahibi Adem Alemdar 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu.

Basının önemine dikkat çeken Küçüktoka, Memleket Gazetesi'ne yayın hayatında başarılar diledi. Gündeme dair konulara da değinen Başkan Küçüktoka, ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararına RİBAT Eğitim Vakfı olarak şiddetle kınadıklarını söyledi.  Aynı zamanda İsrail’in Filistinlilere yönelik yaptığı insanlık dışı vahşeti kınayan  Küçüktoka, “İnsanlığın kadim şehirlerinden, İslam’ın ilk kıblesi mukaddes belde Kudüs’ümüz hain bir işgal girişimi ile yeniden karşı karşıya kalmaktadır. ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararı, uluslararası hukuku hiçe sayan, insanlığın maşeri vicdanını yaralayan, Kudüs’e ve insanlığa ihanet anlamı içeren bir karar olup, bu kararın uygulamaya geçirilmesi asla kabul edilemez bir durumdur. Masum ve savunmasız Filistin halkına yönelik yapılan kanlı saldırıların, Siyonist İsrail ve suç ortağı ABD’nin, kirli ve karanlık yüzlerini ortaya koymuştur. Özgürlükten dem vuran birçok dünya devletinin bu trajediye kayıtsız kalmaması ise bu olaydan daha vahimdir. Bu katliamlardan dolayı İsrail'i ve ABD yönetimini kınıyorum. Siyonist İsrail kadar ABD yönetimi de bu zulümden sorumludur. ABD ve İsrail bilmelidirler ki, attıkları bu hukuksuz adımlar, Türkiye için yok hükmündedir. Bizler hiçbir şekilde bu vahşete seyirci kalıp susmayacağız. Ümmet olarak tüm zorlukları hep beraber aşabileceğimiz asla unutmamalıyız. Birliğimize kasteden, beraberliğimizi zedeleyen, gücümüzü zayıflatan, rüzgârımızı kesen fitnecilere ve fitnelere fırsat vermemeliyiz. Zulmüm ve zalimin karşısında durmanın izzetini beraberce paylaşmalıyız." dedi.

ribattan-memleket’e-ziyaret--(8).jpg

İSLAM ALEMİNİN RAMAZAN AYINI TEBRİK EDİYORUM

Tüm sivil toplum kuruluşlarının ortak bir kararla İsrail'e tepki göstermelerini isteyen Mehmet Küçüktoka, bütün İslam dünyasının Ramazan ayını da tebrik ederek paylaşma ayının mazlum müslümanların kurtuluşuna vesile olmasını diledi. Küçüktoka şunları söyledi; Toplum olarak yardımlaşma ve dayanışma duygularının güçlendiği mübarek Ramazan ayında, İslam coğrafyasında yaşanan acıların ve zulümlerin son bulmasını, oluşan uhrevi ruhun , bütün bir yıla yayılarak devam etmesini diliyorum.  Rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı bu kutsal ay, marifet, bolluk ve bereket ayıdır. Yardımlaşma ve paylaşmanın arttığı, içerisinde bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesini barındıran Ramazan Ayı, mucizelerle dolu bir aydır. On bir ayın sultanı Ramazan ayının milletimizin birlik ve beraberliğinin kuvvetlenmesine, tüm insanlık için bereket, barış ve huzur getirmesini temenni eder, başta Konyalı kardeşlerimiz olmak üzere tüm İslam Âleminin Ramazan-ı Şerifinin mübarek olmasını dilerim" diye konuştu. Öte yandan Türkiye dışında bu katliama ses çıkarmayan müslüman devletlerin de bir an önce kendilerine gelmelerini isteyen Küçüktoka, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da mazlum coğrafyalara her zaman sahip çıkmasından dolayı teşekkür etti.

Ziyaretten dolayı memnuniyet duyduğunu söyleyen Adem Alemdar, Küçüktoka ve yönetim kurulu üyelerine yardım çalışmalarında başarılar dileyerek, Ramazan ayının hayırlı olmasını temenni etti. Servet R. Çolak-Memleket